Edinson Kavani (ⒸReuters)
Edinson Kavani (ⒸReuters)

To je ta vrela južnoamerička krv: Kavani četiri godine čekao na naplatu starog duga! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.12.20. | 10:00

Urugvajac se provukao bez isključenja, ali će vrlo verovatno biti naknadno kažnjen

Imali su Edinson Kavani i Mančester junajted sreću u sredu uveče da Englezi u Liga kupu ne koriste VAR. U suprotnom, urugvajski napadač sigurno bi bio isključen u 52. minutu duela sa Evertonom, pri rezultatu 0:0.

Pošto sudija Endrju Medli nije video kako davi Jerija Minu, Kavani je ostao na terenu i u 88. minutu postigao gol za 1:0. Kasnije je Entoni Marsijal duboko u nadoknadi "overio" pobedu, ali je Kavanijev gol bio taj koji je rešio pobednika.

Izabrane vesti

Iste sekunde kada je Urugvajac zatresao mrežu, buknula je rasprava da li je trebalo da bude isključen. Među prvima se oglasio bivši gogleter engleske reprezentacije, Geri Linker.

"Kavani bi dobio crveni karton da ima VAR", konstatovao je Lineker.

Gotovo sigurno da je tako i vrlo verovatno će Urugvajac biti naknadno kažnjen, posebno jer ga engleski Savez već ima "na zubu" zbog poruke na Instagramu koja je dovedena u vezu sa rasizmom, a koju je u međuvremenu odbrisao i uputio javno izvinjenje.

Svoje viđenje sporne situacije izneo je i Junajtedov trener Ole Gunar Solskjer, čija izjava dosta toga objašnjava.

"Bio je to duel dvojice Južnoamerikanaca, koji su vodili bitke tokom nedavne utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo", konstatovao je Norvežanin, dok je njegov kolega s Evertonove klupe, Karlo Anćeloti, rekao da incident nije video uživo, niti je stigao da odmah posle utakmice pogleda snimak.

Kako stvari stoje, biće da je ovo zaista bila Kavanijeva osveta za neke ranije startove Mine nad njim. Pre četiri godine, u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji, Kolumbijac ga je u stilu karatiste šutnuo s leđa, a prilično grub bio je i u novembarskom duelu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo - u kom je Urugvaj pobedio 3:0 - kada je rukom po licu udario Kavanija.

Novi duel Junajteda i Evertona je 6. novembra u prvenstvu. Čekamo da vidimo kako će se ponašati dvojica Južnoamerikanaca.


tagovi

Jeri MinaGeri LinekerEdinson Kavani

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara