Totalno rasparčan ugovor Toka Ekambija: Zajam, bonusi, procenti – jedni uslovi od jula, drugi do polovine septembra

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.01.20. | 21:27

Što jednostavno, kad može komplikovano...

Navijači Liona mogu da odahnu. Stigla je zamena za Memfisa Depaja. Strašna povreda (kidanje prednjih ukrštenih ligamenata) izbacila iz Holađanina iz stroja do kraja sezone, a njegovo mesto u špicu popunio je Karl Toko Ekambi. Posle dugog većanja i mukotrpnih pregovora, Kamerunac je u ponedeljak veče zvanično predstavljen u novom klubu.

Iako se isprava očekivalo da Lion prosledi na račun Viljareala 20.000.000 evra i za stalno dobije 27-godišnjeg špica, posao se odužio, jer su u međuvremenu menjani uslovi saradnje, da bi posle lekarskih pregleda čelnici klubova pružili ruke u jednom od najčudnih ugovora ove zime.

Izabrane vesti

Najvažnije: Ekambi je stigao na pozajmicu do 30. juna. To zadovoljstvo koštaće Lion u osnovi 4.000.000 evra. U letnjem prelaznom roku Francuzi nikako ne mogu da ga vrate na stadion „Keramika“, kakav god učinak da bude, već su u obavezi da ga kupe po ceni od 11.500.000 evra. Suma može da naraste na dodatna 4.000.000 evra u slučaju da igrač ostvari određene bonuse, zavisno od ličnog (u smislu broja golova i asistencija) i timskog učinka (trofej, plasman u Ligu šampiona).

Ono što je najčudnije u svemu jesu procenti. Kad ga Lion bude prodao pripašće Viljarealu 15 odsto od tog posla. No, ako Francuzi kupe Ekambija odmah po okončanju aktuelne sezone i prodaju ga do 15. septembra 2020. moraće, po slovu ugovora, da na adresu Žute podmornice proslede 50 odsto transfera.

A mogli su sve da urade jednostavnije: da iskeširaju 20.000.000 evra i dobiju igrača u potpunosti.

Inače, Karl Toko Ekambi je u Viljareal stigao iz Anžera leta 2018. za celih 18.000.000 evra. Za člana La Lige je postigao 24 gola na 62 utakmice. Špancima se isplatio igrački, a i ekonomski će vratiti sav uložen novac, uz mogućnost da zarade još više posle sledećeg transfera.

(FOTO: www.ol.fr)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara