Hari Kejn (© Reuters)
Hari Kejn (© Reuters)

Totenhem eliminisan iz Lige konferencije

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.12.21. | 11:14

UEFA presudila

Jedan favorit manje u bori za pehar prvog izdanja Lige konferencija. Kad se takmičenje formiralo, ubrajan je Totenhem među glavne kadidate da narednog maja osvoji pehar u finalu, ali je premijerligaš okončao evropsku avanturu pre nove godine.

UEFA je završni susret Grupe G registrovala 3:0 u korist Rena, za zelenim stolom dodelila pobedu francuskom predstavniku i na taj način direktno uticala na eliminaciju kluba iz Londona.

Izabrane vesti

Totenhem je trebalo da igra protiv Rena 9. decembra, ali je odustao od meča usled velikog broja igrača i članova stručnog štaba inficiranih virusom korona. Zato je veče pred duel odustao od meča i tad naveo da je to uradio u konsultaciji sa ljudima iz UEFA. U međuvremenu su u Nionu tumačili pravila i na kraju presudili protiv Engleza, smatrajući da je trebalo da se pojave na terenu, jer su svakako imali dovoljan broj fudbalera da bi počeli utakmicu.

Ovakav epilog nije uticao na Ren, s obzirom da je i pre poslednjeg kola osigurao prvo mesto u grupi, ali je zato pogurao Vitese. Holandski klub je pre 12 dana savladao Muru u Arnemu, a posle poraza Titenhema služenim rezultatom kao drugi nastavlja takmičenje, pa će mu rival u šesnaestini finala biti Rapid iz Beča.

Teško da će se trener Antonio Konte zbog toga uznemiriti. Ionako je Totehemov kalendar prenatrpan, nije igrao ni sa Brajtonom, ni sa Lesterom u Premijer ligi, a plasman u Ligu šampiona je glavni, eventualno Ligu Evrope sekundarni cilj. Liga konferencija teško da zanima Pevce.


tagovi

TotenhemLiga konferencijeUEFA

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara