Gol Hjong Min Sona (Reuters)
Gol Hjong Min Sona (Reuters)

Totenhem oteo Njukaslu četvrto mesto, proradio tandem Kejn - Son (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 19.02.23. | 19:29

Vest Hem se držao u prvom poluvremenu, ali ostao u zoni ispadanja

Totenhem i rezultatska konstantnost nisu u najboljim odnosima. Uzme skalp Mančester Sitiju, pa dozvoli Lesteru da ga deklasira. A onda se opet izdigne i pobedi u meču u kojem se očekuje da to uradi. Mali gradski derbi sa Vest Hemom Sparsi su rešili poprilično sigurno, bez obzira na poprilično jalovo prvo poluvreme - 2:0. Oživeo je tandem Hari Kejn - Hjong Min Son, a Njukaslu je oteta četvrta pozicija, a istovremeno poslata i poruka - "Totenhem će se i te kako pitati za plasman u Ligu šampiona".

Podigao se Totenhem iz učmalosti prouzrokovane debalkom od Lestera i porazom od Milana na San Siru u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona. Za razliku od gostovanja u Italiji, na klupi nije bilo Antonija Kontea (ostao u domovini da se oporavlja od operacije žučne kese), pa je Pevce morao da motiviše pomoćnik Kristijan Stelini. Prvo poluvreme, osim dve prilike Rišarlisona i Lenglea u sudijskoj nadoknadi napadački nije bilo za pamćenje, niti prepričavanje, ali iz svlačionice za narednih 45 minuta domaći igrači izašli su znatno nadahnutiji.

Izabrane vesti

Sparsi su ekipu Dejvida Mojesa uglavnom držali na sigurnoj distanci od gola, a uspeli su da joj naude u 56. minutu. Vrlo smislena i atraktivna akcija onih od kojih se to najmanje očekivalo. Lopta u prostor Pjer-Emila Hojbjerga, jedan dodir Bena Dejvisa i završnica Emersona Rojala. Neprocenljivo važan gol za Totenhem imajući u vidu koliko teško Konteovi timovi igraju na postavljenu odbranu.

A zatim se publici na novom Vajt Hart Lejnu javio Son. Čitave sezone traži formu koja ga je krasila prethodnih godina. Majtstorstvo nikada nije bilo upitno, ali Son ove sezone izuzetno retko pogađa. Ne tako davno se od njegove konekcije sa Kejnom ježio prosečan odbrambeni igrač u Premijer ligi, a akcijom iz 72. minuta ovaj duo je nagovetio da je veza oživela. Ostavio je Stelini na klupi Koreanca, uveo ga u igru u 68. minutu, a četiri minuta kasnije Son je jurnuo na Kejnovu loptu i matirao Lukaša Fabijanskog.

Prekinuo je Koreanac post od sedam utakmica ako izuzmeno duel FA kupa protiv niželigaša Prestona. Bio mu je ovo tek četvrti pogodak na minule 23 utakmice za Totenhem u svim takmičenjima, tek četvrti u Premijer ligi i tek osmi od starta sezone na 30 utakmica.

Limitirali su domaći fudbaleri Čekićare na svega jedan udarac u okvir gola, pa Frejzer Forster nije imao previše posla. Vest Hemova agonija se nastavlja, i posle 24. kola ostao je na 18. mestu sa svega 20 osvojenih bodova. Nikako da se neko od ofanzivaca poput Đanluke Skamake, Majkla Antonija ili Džeroda Bovena raspuca.

Za to vreme, Kejn i Son su pokazali koliko njihova saradnja može da bude jednostavna i ubitačna za rivala. Ta englesko-korejska veza biće neophodna Totenhemu kako za povoljan ishod revanša sa Milanom, tako i za nastavak borbe za Ligu šampiona kroz domaće prvenstvo.

PREMIJER LIGA – 24. KOLO

Subota

Aston Vila - Arsenal 2:4 (2:1)

/Votkins 6, Kutinjo 31 - Saka 16, Zinčenko 60, Martinez 90+3 autogol, Martineli 90+8/

Brentford - Kristal Palas 1:1 (0:0)

/Janelt 90+6 - Eze 69/

Brajton - Fulam 0:1 (0:0)

/Solomon 88/

Čelsi - Sautempton 0:1 (0:1)

/Vord Praus 45+1/

Notingem Forest - Mančester Siti 1:1 (0:1)

/Vud 84 - Silva 41/

Everton - Lids 1:0 (0:0)

/Kolman 64/

Vulverhempton - Bornmut 0:1 (0:0)

/Tavernije 49/

Njukasl – Liverpul 0:2 (0:2)

/Nunjes 10, Gakpo 17/

Nedelja

Mančester Junajted - Lester 3:0 (1:0)

/Rašford 25, 58, Sančo 62/

17.30: (1,85) Totenhem (3,70) Vest Hem (4,60)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Emerson RojalHjong-Min SonTotenhemVest Hem

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara