Lo Selso i Romero (Foto: Reuters)
Lo Selso i Romero (Foto: Reuters)

Totenhem sprema kazne svojim prestupnicima: Lo Selso i Romero svojevoljno otputovali u Argentinu

Vreme čitanja: 2min | pon. 06.09.21. | 13:08

Isti scenario čeka i Davinsona Sančeza

Prekid Superklasika izazvao je mnogo polemike u širom sveta, bilo je sinoć burno u Brazilu i mada je utisak da su se strasti delimično stišale u Južnoj Americi, ovog jutra ih je uzburkao ostrvski Telegraf. Naime, prema informacijama uglednog britanskog lista, dvojica od četvorice argentinskih "prestupnika" zbog kojih je i nastala čitava zbrka, fudbaleri Totenhema Đovani Lo Selso i Kristijan Romero, nisu dobili dozvolu kluba da otputuju.

Naime, najveći deo premijerligaških klubova odlučio je da svojim fudbalerima zabrani odlazak u zemlje koje se nalaze na crvenoj listi, a sve zbog Fifine odluke da ne ublaži restrikcije fudbalerima koji bi po povratku sa reprezentativnih obaveza morali u obavezan karantin.

Izabrane vesti

I dok je Aston Vila dala odobrenje svojim igračima, Emilijanu Martinezu i njegovom imenjaku Buendiji, da se pridruže Gaučosima, Totenhem nije dao zeleno svetlo svojim Argentincima, a kako su Lo Selso i Romero ignorisali odluku, obojica će biti kažnjeni od strane kluba, saznaje Telegraf.

I ne samo njih dvojica, već i Davinson Sančez, koji se takođe svojevoljno odazvao pozivu selektora Kolumbije Reinalda Ruede.

Prema pravilima brazilskih zdravstvenih vlasti, o koje su se Romero i Lo Selso oglušili, tvrdeći da u prethodnih 14 dana nisu bili u Britaniji – pre devet dana igrali protiv Votforda – reprezentativci Argentine će morati u dvonedeljni karantin, a sa njima i pomenuti Sančez, što znači da neće biti dostupni Nunu Espiritu Santu za meč sa Kristal Palasom u subotu.

Telegraf dalje navodi da je Premijer liga u kontaktu sa klubovima, Fudbalskim Savezom i Fifom, kako bi sprečila da se isti scenario ponovi tokom naredne reprezentativne pauze u oktobru.


tagovi

Kristijan RomeroDavinson SančezTotenhemđovani Lo Selso

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara