Murinjo daje instrukcije Lameli i Mouri, a ignoriše Bejla (© Reuters)
Murinjo daje instrukcije Lameli i Mouri, a ignoriše Bejla (© Reuters)

Totenhemov zločin prema fudbalu

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.02.21. | 10:54

Murinjo je brutalan prema Bejlu i novinarima, a bivši engleski reprezentativci prema Žozeovom sastavu

Izgubio je Totenhem od Čelsija, izgubio je i Žoze Murinjo poverenje u Gereta Bejla. Mada ne govori o tome javno, razvoj događaja ukazuje da će se Velšanin po okončanju sezone vratiti u Madrid.

Za četiri meseca pozajmice iz Reala, krilni napadač nije uspeo da ostavi pečat na igre kluba u kome se afirmisao, a da je i stručni štab Pevaca digao ruke od njega moglo se videti tokom gradskog derbija sa Plavcima. Svih 90 minuta proveo je Bejl na klupi, iako je domaćin od 24. gubio i logika je ukazivala da bi mogao da dobije šansu.

Izabrane vesti

To je bilo i jedno pitanje Murinju po okončanju meča, na koje je Portugalac ostao nedorečen.

Pitanje je dobro, međutim, ne zaslužujete odgovor“, uzvratio je Murinjo, kasnije pokušavajući da „ispegla“ situaciju. „Ja radim najbolje što umem. On radi najbolje što zna. Svako svoje“.

Samo što nešto ne funkcioniše. Možda i zbog toga što je ekipa sa Vajt Hart Lejna oprhvana kadrovskim problemima.

Hari Kejn znači nešto našem napadačkom fudbalu. Regilon znači nešto našem napadačkom fudbalu. Znači nam i Đovani lo Selso, kao i dobri Dele Ali, koga takvog dugo nismo imali na raspolaganju. Ovde je reč o tome da nemaš fudbalere sposobne da promene tok utakmice. Što je povezano za samopouzdanjem“, ponovo je Murinjo pecnuo Bejla.

One koji su zdravi i koji su igrali – hvali.

Video sam zajedništvo u ekipi. Lako je kad ste na visokom nivou, kad pobeđujete u seriji, kad je sve neverovatno, ali nije lako pokazati se u teškim trenucima, kad se suočavate sa porazima i kadrovskim problemima. Tad se vidi zajedništvo, a primetio sam ga u drugom poluvremenu duela sa Čelsijem“, dodao je Murinjo.

Totenhem je bio bezopasan u četvrtak veče. Kad se pogleda statistika, ispada da je imao sedam udaraca ka golu (od čega samo tri do 85. minuta), ali je problem što je sastav Tomasa Tuhela pokušavao dva i po puta više (18) i što je kontrolisao dešavanja na terenu.

Sreća za Žozea i ekipu Totenhema da nije bilo navijača na stadionu. Da jeste, izviždali bih ih. Bili su očajni. Bez oblika, bez pritiska na loptu. Sve vreme su čekali i oslanjali se na Sona, uzdali se u individualni kvalitet Korejca, da uradi nešto. Totenhem je igrao bez obrasca, izgledao kao tim kome nedostaje ideje i koji ne zna šta da radi kad mu je lopta u nogama“, direktan je nekadašnji engleski reprezentativac Rio Ferdinand.

Bivši prvotimac Totenhema, Džermejn Dženas bio je još brutaliniji u oceni trećeg vezanog poraza Pevaca:

„Nije bilo plana, u tome je problem. Video sam grupu uplašenih igrača, kao da nisu želeli da imaju loptu u posedu, što je jedan od najvećih zločina koje fudbaler može da počini“.



tagovi

TotenhemŽoze MurinjoRio FerdinandDžermejn Dženas

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara