Florijan Tovan (Foto: AFP)
Florijan Tovan (Foto: AFP)

Tovan sve bliži Milanu

Vreme čitanja: 2min | sub. 06.02.21. | 13:50

Italijanski i francuski mediji pišu da fudbaler Marselja uprkos interesovanju španskih i engleskih klubova prednost daje Rosonerima

Gotovo dve godine Milan okoliša oko Florijana Tovana. Francuz, već duže nezadovoljan u Marselju, praktično u svakom prelaznom roku se dovodio u vezu sa evropskim klubovima. Opet, najčešće su u prvom planu bili Rosoneri. Međutim, kako finansijski nije stajao najbolje, a nije ga dugo bilo ni u Ligi šampiona, što je Tovanu bio prioritet pri odabiru novog tima, Milan nije imao kartu na koju bi mogao da odigra.

Ali ove sezone su se stvari promenile, tim Stefana Piolija je jesenji prvak u Italiji, pa iako do kraja i ne podigne Skudeto, sasvim je izvesno da će se posle sedam sezona mušema zatresti na San Siru, što je upravu Rosonera ohrabrilo da i ove zime pokušaju da ubede Tovana da se preseli u Milano. I kako prenose pojedini italijanski i francuski mediji, trud se polako isplaćuje.

Izabrane vesti

Naime, Kalčomerkata i Le10sport pišu da Tovan uprkos interesovanju neimenovanih španskih i engleskih klubova prioritet daje Milanu, te da bi u narednim nedeljama mogao i da potpiše predugovor sa italijanskim velikanom, pošto mu ugovor sa Marseljom ističe na kraju sezone.

Kako Kalčomerkato dalje piše, sportski direktor Frederik Masara je pred Tovana stavio četvorogodišnji ugovor težak 2.800.000 evra po sezoni i dogovor dve strane je sve bliži. Ono što bi moglo da predstavlja problem za Rosonere jesu menadžerske provizije koje bi zahtevali Tovanovi predstavnici, s obzirom na to da bi Francuz stigao kao slobodan igrač.

U slučaju da zahtevi Tovanovih menadžera pokvare posao ili kojim slučajem Hakan Čalhanoglu ne produži ugovor, Milan je u Portovom Otaviju identifikovao alternativu. Brazilcu takođe ugovor ističe na kraju sezone i verovatno bi bio i lakša meta, ali teško i veće pojačanje od fudbalera Marselja.


tagovi

MilanFlorijan Tovan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara