Gol Majdevca (©Starsport)
Gol Majdevca (©Starsport)

Tradicija pala na Krovu: Majdevac srušio Voždovac za istoriju Napretka

Vreme čitanja: 4min | pon. 19.02.24. | 19:03

Prvi poraz Zmajeva u sezoni poklopio se sa prvom pobedom Napretka protiv Voždovca u gostima – 2:1

Uvod i kraj meča pripao je Čarapanima na Krovu. Taman toliko da Napredak pobedom prekine dve tradicije: jednu koja traje dugi niz godina, jer nikada do danas Napredak nije slavio u glavnom gradu protiv Zmajeva i drugu iz ove sezone - Voždovac je večeras pretrpeo prvi poraz u šampionatu na svom terenu.

Tim iz Lazarevog grada nastavio je jednu svoju osobenost iz prvenstva - mnogo bolja izdanja u gostima od onih kod kuće, te protiv Voždovca golovima Zličiča i Majdevca upisao petu pobedu u sezoni. Flemings je između ta dva pogotka želeo da sačuva istoriju, ali njegov gol ostao je na kraju samo brojka - 1:2.

Izabrane vesti

Bilo je to veče za rušenje istorije od strane Čarapana, a glavni krivac za to bio je golom i asistencijom Andrija Majdevac, dete Napretka koje se ove zime posle dugo sezona i potpuno zaobilaznim putem vratilo pod Bagdalu, doduše kao pozajmljeni igrač Debrecina.

Neprijatno iznenađenje sačekalo je Vladimira Gaćinovića na poslednjem treningu pred meč na Krovu - prvi bonus izbor Čarapana, Nemanja Đeković, zbog povrede nije mogao da započne duel protiv Voždovca. No, kako je mladi štoper preskočio i prolećnu premijeru protiv subotičkog Spartaka, odabir je ponovo pao na Andreja Blagojevića, koji je letos pod Bagdalu stigao baš iz redova Zmajeva.

Još jedan bivši član Voždovca, danas u dresu Napretka, pomrsio je račune domaćinu već u uvodu meča, tačnije u 8. minutu. Najpre je Zličić izvršio dobar pritisak na poslednju liniju Zmajeva, iznudio grešku odbrane i pas ka Majdevcu, koji je vratio loptu vezisti i Zličić je smirenim udarcem upisao treći gol u sezoni. Pripao je taj početak meča Čarapanima, mogao je ponovo Majdevac da upiše asistenciju, ali je Jovanović bio manje umešan od prethodnika.

Dugo su se mučili Voždovčani da naprave pritisak na Napretkovu defanzivu, a kada im je to pošlo za nogom sredinom poluvremena, sve ozbiljnije su pretili. Ipak, gol za izjednačenje praktično su skovali u uvodu te inicijative, u 26. minutu. Dubinska lopta, gotovo idealna za napadača Flemingsa, sjajno je sela na nogu Jamajkancu i ovaj ju je, sa nekih petnaestak metara, uz pomoć stative efektno prosledio u mrežu.

Najviše problema Zmajevi su Kruševljanima pravili na levoj strani napada, tamo gde je Nešković uglavnom umešno pritiskao Stevanovića, koji je danas, zbog suspenzije Stefana Jovanovića, igrao na neprirodnoj poziciji. Pa, ipak, uspeli su Čarapani u tim trenucima da zadrže remi na stolu, čak i onda kada je Mršić greškom otvorio domaćinu brisani prostor pred golom Savića.

Tamo gde je Voždovac stao krajem poluvremena nastavio je u i drugom. Činilo se da je Flemings ponovo mogao da napravi dar - mar u šesnaestercu gostiju, ali je simulacijom upropastio šansu i umesto novog gola, upisao žuti karton. Mogao je Đuričić posle kornera bolje da reaguje pred golom Čarapana, ali je njegov šut otišao daleko od okvira. U jeku napada domaćina, probudili su se Kruševljani uz pomoć kontre. Ljubomirac je našao Majdevca, ali je napadač umesto lopte šutnuo u nogu odbrambenog igrača.

Priliku za debi u dresu Zmajeva dočekao je Lazar Pavlović, što je trebalo da donese novu kreaciju u napad domaćih, ali je baš u tim momentima igre Napredak ponovo ubrzao. Isplatilo se to gostima u 78. minutu. Blagojević je povukao napad, zamalo izbegao ofsajd, te našao Ljubomirca, a ovaj odlično našao Majdevca, kome sa nekoliko metara nije bilo teško da ubaci loptu u mrežu. U doskoku se napadač povredio i taj detalj kao da je oslikao maler koji ove sezone prati Čarapane.

Ponovo se pokrenuo Voždovac, mogao je Flemings ponovo da izraste u strelca, ali je mini dominacija domaćih pred kraj meča na Krovu ipak ostala bez rezultata, pa su Čarapani napravili ozbiljan korak ka sredini tabele, u kojoj se još nalaze Zmajevi.

VOŽDOVAC - NAPREDAK 1:2 (1:1)

/Flemings 26 - Zličić 8, Majdevac 77/

Stadion TC Krov

Sudija: Ostraćanin Stanko

VOŽDOVAC: Katić 6 - Đurđević 5,5, Lukić 5, Đuričić 5,5 - Krpić 5, Matić 5,5 (od 78. Kojić -), Mitrović 5,5 (od 71. Pavlović -) Pirgić 5,5 - Vujanović 6 (od 63. Petrović 5,5), Nešković 6,5, Flemings 7.

NAPREDAK: Savić 6,5 - Mršić 5, Marinković 5,5, Vukajlović 6,5, Stevanović 6 - Krstić 6, Ljubomirac 6,5, Zličić 7 (od 90. Jović -), Jovanović 5,5 (od 53. Bastajić 6), Blagojević 6 - Majdevac 7,5 (od 79. Stanojlović -).

Igrač utakmice: Andrija Majdevac (Napredak) 7,5.

MOZZART BET SUPERLIGA - 21. KOLO

Subota

Novi Pazar - Crvena zvezda 0:3 (0:2)

/Dragović 9, Kanga pen 40, Endiaje 81/

Partizan - IMT 5:2 (2:0)

/Severina 25, Kovačević 45, Zahid 67p, Kastiljo 86, Goh 90 - Radočaj 49, M.Luković 81/

Čukarički - Železničar 2:1 (0:1)

/Docić 74, Stojanović 87 - Grgić 44/

Nedelja

Radnički 1923 - Vojvodina 2:1 (1:0)

/Vižđi 19, Ristić 85p - Zukić 64/

Spartak - Mladostt 0:1 (0:0)

/Frajdej 68/

Radnički Niš - Javor (1:0)

/Dele 25/

TSC - Radnik 1:0 (0:0)

/Đakovac 71 pen/

Ponedeljak

Voždovac - Napredak 1:2 (1:1)

/Flemings 26 - Zličić 8, Majdevac 77/



tagovi

fk voždovacNapredak KruševacAndrija MajdevacMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara