Ilustracija (©FK Bregalnica/Robert Spasovski)
Ilustracija (©FK Bregalnica/Robert Spasovski)

Tragedija odložila derbi kola, očekuju se golovi u Strumici

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.09.21. | 10:57

Makedonski fudbal se vraća na program posle reprezentativne pauze, a biće odigrano pet od planiranih šest utakmica…

Velika tragedija koja se dogodila u Tetovu i potresla Makedoniju odložila je derbi kola između dva najbolja tima u Prvoj makedonskoj fudbalskoj ligi (PMFL) ove sezone, Škendije i Škupija. Požar koji je izbio u COVID bolnici i odneo 14 života stopirao je fudbal u gradu pod Šarom. Oba tima su se složila da odlože duel zbog dana zalosti i on je zakazan za 14. septembar.

16:00: (1,87) Borec (3,30) Pelister (4,10)

Izabrane vesti

Borec se smatra favoritom kod kuće protiv Pelistera. Na stadionu "Zoran Paunov" teško je pobediti zbog veštačke trave, a takođe je i tradicija međusobnih borbi na strani Velesanaca. Pelister je u crnoj seriji gostiju – ne zna na deset mečeva u nizu za pobedu! Poslednji trijumf van svog stadiona bitoljska ekipa zabeležila je u martu, kada je savladala Strugu sa 1:0.

Biće uzbudljivo u Strumici, gde će se u trening-centru „Goran Pandev“ sastati Akademija Pandev i Makedonija Đorče Petrov. "Pandevci" ove sezone ne gube na svom terenu, a ako se pogledaju rezultati sa prethodnih međusobnih susreta, očekuje se da će se obe mreže zatresti. Statistika kaže – u poslednjih pet utakmica ova dva tima Akademija Pandev i Makedonija Đorče Petrov postigli su bar po jedan gol. Na svim međusobnim utakmicama u Strumici do sad je bilo najmanje tri gola i pobedio je domaćin (redom 5:0, 2:1, 3:0, 4:0 i 2:1).

16:00: (2,10) Rabotnički (3,05) Bregalnica (3,60)

Zanimljivo će biti i u Skoplju, gde će Rabotnički ugostiti Bregalnicu iz Štipa. Oba tima imaju sličan početak nove sezone. Treneri Vlaho i Sekulovski mogu biti zadovoljni. Bregalnica se smatra kao „majstor za nerešene“ – u PMFL-u ima četiri remija u pet kola. Hoće li i duel na Areni „Todor Proeski“ biti bez pobednika?

Tikveš u Kavadarcima ugostiće Renovu. Ova utakmica je od velikog značaja za povratnika u ligi, jer od njega može zavisiti budućnost trenera Panea Blaževskog, koji je pod velikim pritiskom zbog dosadasni ucinak. U poslednjem meču igraju Struga i Skoplje i očekuje se da domacin osvoji tri boda pred svojom publikom.


tagovi

Makedonija 1Akademija PandevŠkendijaŠkupi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara