Foto: Twitter (Al Ahli SC)
Foto: Twitter (Al Ahli SC)

Transfer Drakslera u Al Ahli kao doktorska disertacija PSŽ-a na temu obesmišljavanja finansijskog fer-pleja

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.09.23. | 19:18

Parižani inkasirali još 20.000.000 evra prodajom igrača u zemlju svojih vlasnika

Finansijski fer-plej, šta je to? Pitaju se s podsmehom u upravi PSŽ-a. Pronašao je francuski šampion sve moguće rupe kao bi isplegao finansijske knjige, a nakon odlazaka Marka Veratija za 45.000.000 i Abdua Dijaloa za 15.000.000 evra, udomili su Sveci u "svom" Kataru i nemačkog ofanzivnog vezistu Julijana Drakslera. Nećkao se Nemac, nije mu se išlo u Dohu ali je na kraju pod uticajem unosne ponude popustio i rešio da potpiše za Al Ahli.

Bivši igrač Šalkea i Volfsburga potpisao je dvogodišnji ugovor sa klubom crnogorskog trenera Nebojše Jovovića, a još nisu poznate tačne informacije o tome koliko će zarađivati tokom boravka na Bliskom istoku. Ipak, ono o čemu francuski mediji pišu jeste da to sigurno neće biti manje od 7.100.000 evra koliko je godišnje imao u Gradu svetlosti.

Izabrane vesti

Našao je PSŽ način da opravda pred UEFA ogroman novac potrošen na pojačanja prethodnih godina, time što će je izigrati na legalan način, posmatano sa zakonske strane. Prodaja fudbalera u klubove iz zemlje predsednika Nasera Al Kelaifija i investicionog fonda zahvaljujući čijim parama je klub postao konkurentan u borbi za visoke domete Ligi šampiona i dominantan u Francsukoj, najlakšiji je način da se izbegne kršenje finansijskog fer-pleja bar na papiru. Baš na taj način klub je zaradio ovog leta 80.000.000 evra, a za Drakslera će dobiti 20.000.000.

Čisto fudbalski aspekti ovog transfera je gotovo zanemarujuć kada se sve ovo ima u vidu, ali nije na odmet pomenuti ih. Novi Drakslerov klub završio je prošlu sezonu na osmoj poziciji u katarskom prvenstvu, a u novu je krenuo očajno, izgubivši sve tri utakmice. Pored Nemca, mesto stranaca u klubu popunjavaju i Kolumbijac Danilo Arboleda, Tunišanin Naim Sliti, Jordanac Jazan Al Najmat i Idrisa Dumbija iz Obale Slonovače. Rođeni Podgoričanin Nebojša Jovović trener je kluba još od 2019, a većinu karijere proveo ja radeći u arapskim klubovima.



tagovi

Julijan DrakslerPari Sen Žermen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara