Transfer iz snova: Preko Mančester Junajteda, Benfike, PLS i Napretka do Galatasaraja!

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.12.19. | 17:06

Dogovor postignut

Prvo zimsko pojačanje Galatasaraja će biti Džesi Sekidika! Tako javljaju turski mediji...

Nigerijski vezista/krilo stiže iz Eskišehira posle sjajne polusezone i priključiće se istanbulskim Lavovima posle 1. januara. Dogovor sa igačem je postignut posle nekoliko nedelja pregovora, a Eskišehir će morati da se zadovolji sićom ili će ostati bez obeštećenja.

Izabrane vesti

Ime Džesija Sekidike nama u Srbiji je poznato zbog njegovih igrača u Napretku iz Kruševca. Dve godine je bio član Čarapana, a sada je dogovorio transfer karijere.

Priča nigerijskog ofanzivca je veoma zanimljiva. Kao 16-godišnjak je došao u neku vrstu internata u okolini Lestera i vrlo brzo pokazao zavidan fudbalski talenat. Otišao je na probu u Stouk  za koji je igrao na jednom turniru protiv vršnjaka iz Mančester Junajteda. Ostavio je dobar utisak i dobio poziv da dođe u Junajted na probu. Trenirao je u Karingtonu, opet ostavio dobar utisak, Mančester Junajted je hteo da ga zadrži, ali problem su bili papiri. Sekidika nije imao pasoš EU, a Britanci nisu hteli da mu izdaju radnu dozvolu pa je morao da napusti Ostrvo.

Put ga je dalje odveo u Portugaliju gde je mu je šansu pružio niželigaš Ojeraš. Tamo su ga spazili skauti Benfike i kao 18-godišnjaka ga doveli u Lisabon. Sa mladim timom Benfike je igrao u Ligi šampiona i dogurao do četvrtfinala, a 2015. je postao slobodan igrač pošto nije prihvatio novi ugovor pod Benfikinim uslovima. Tada su ga tražili Maritimo, Viking, AIK, a doveo ga je Napredak iz Kruševca.

U Kruševac je stigao na polusezoni i sa četiri gola na pet utakmica u finišu sezone pomogao Čarapanima da se plasiraju u Superligu Srbije. U prvoj sezoni u elitnom rangu srpskog fudbala je bio slab i na desetak mečeva nije dao nijedan gol, ali je već u drugoj bio standardan i ostavio je dobar utisak. Posle dve i po godine, odlučio je napusti Napredak i pređe u redove turskog drugoligaša Eskišehira. Zbog papirologije, prvu polusezonu je proveo na tribinama, a onda sa šest golova na 13 utakmica pomogao timu da izbori opstanak.

Ove sezone je eksplodirao u dresu Eskišeira i skrenuo pažnju velikih turskih klubova. Kao desnokrilni napadač je postigao osam golova, zabeležio dve asistencije na 16 mečeva i drugi je strelac lige. Prvi se javio Trabzon, potom se pominjao Fenerbahče, da bi pre tri nedelje počeo pregovore sa Galatasarajem.

Eksišehir je upao u finansijsku krizu, Sekidika i saigrači već neko vreme ne primaju plate i Nigerijac ima odrešene ruke da traži novi klub. Fatih Terim je dao zeleno svetlo upravi Galate da dovede Sekidiku kako bi dobio alternativu na desnom krilu gde nije zadovoljan partijama Sofijana Fegulija i Emrea Mora. Pitanje je samo da li Sekidika kao slobodan igrač napustiti Eskišehir ili će turski drugoligaš dobiti neko sitno obeštećenje.

(FOTO: Star sport)

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara