©Reuters
©Reuters

Trebalo je da bude 5:0 nakon pola sata, ali je i ovako izgledalo ubedljivo: Sosijedad je hit Lige šampiona!

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.11.23. | 20:46

Benfika izbegla pravu golgotu u San Sebastijanu, ali ne i eliminaciju iz daljeg toka elitnog takmičenja - 3:1

Sosijedad nastavlja da oduševljava Evropu fanstastičnim igrama i rezultatima, pa je nakon večerašnje fudbalske predstave na Anoeti potpuno jasno da ćemo ekipu Imanola Alguasila gledati u osmini finala Lige šampiona. Izuzetni sastav iz San Sebastijana propustio je priliku da nanese Benfiki jedan od težih poraza na međunarodnoj sceni, mogao je bez problema nakon pola sata igre da vodi i sa 5:0, ali je na kraju publika na Anoeti morala da se zadovolji sa 3:1 (3:0).

Gosti su nekako uspeli da izbegnu ozbiljnu katastrofu u prvom poluvremenu, ali su se već u četvrtom minutu drugog poluvremena vratili u život preko Rafe Silve. Taj trenutak je drastično promenio utakmicu, ali je Sosijedad uspeo da iskontroliše završnicu meča i bez mnogo muke dođe do trćeg slavlja u Ligi šampiona ove sezone.

Izabrane vesti

Bilo je to verovatno najboljih pola sata jedne ekipe u ovoj sezoni Lige šampiona. Domaćin je uraganskim naletima raznosio sve pred sobom. Poveo je golom Mikela Merina u šestom minutu, dok je pet minuta kasnije očajnu reakciju gostujuće odbrane kaznio kapiten Mikel Ojarzabal. Domaća publika se radovala i u 15. minutu, ali je taj pogodak Merina poništen zbog ofsajda. Međutim, sve je postavljeno na svoje mesto u 21. minutu, kada je Merino na levoj strani pronašao Andera Barenečeu, koji je sjajno prebacio loptu sa leve na desnu nogu i opalio neodbranjivu dijagonalu u surotan ugao.

Potop gostiju je trebalo da usledi već u 29. minutu, kada je Otamendi neoprezno oborio Ojarzabala u svom kaznenom prostoru. Međutim, šansu gostima da se vrate u život pružio je Brais Mendes, koji je nonšalantno izveo najstrožu kaznu i umesto mrežu pogodio desnu stativu Benfikinog gola.

Ekipa Rodžera Šmita je mnogo konkretnije izgledala u drugih 45 minuta, ali osim postignutog gola, kod kojeg je važan posao odradio Otamendi, nije bilo baš izrazitih šansi preg golom Aleksa Romira. Sa druge strane, domaćin je spustio ritam onda kada je bilo opasno da bi meč mogao u potpunosti da se preokrene. Bareneča je šutirao 15 minuta pre kraja snažno šutirao ka gostujućem golu, ali je lopta prohujala preko prečke, čime je nada gostiju u povratak produžena na još nekoliko minuta.

GRUPA D, 4. KOLO:

Sosijedad - Benfika 3:1 (3:0)

/Merino 6, Ojarzabal 11, Barenečea 21 - Rafa Silva 49/

Salcburg - Inter (u toku)



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara