TREĆA SMENA: Boka i Banfild za trofej Kupa Dijega Maradone, na parketu Pokuševski i Jokić, možda i Bjelica

Vreme čitanja: 5min | ned. 17.01.21. | 22:58

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noć

BANFILD - BOKA JUNIORS, 02.10

(Fudbal, Argentina, Kup Dijega Maradone)

Izabrane vesti

Finale premijernog izdanja Kupa Dijega Armanda Maradone. Boka traži utehu za težak poraz u polufinalu Kopa Libertadores i jasno je da želi da se upiše kao prvi tim koji je osvojio novoformirano takmičenje. Karlos Tevez nije putovao sa ekipom, otac mu ima zdravstvenih problema, ali će se naknadno priključiti, popularni Apače želi da igra finale. Banfild se sa druge strane nada tek trećoj tituli u 125 godina dugoj istoriji kluba. U poslednjem duelu ove dve ekipe još u avgustu prošle godine slavila je Boka, golom Franka Soldana u 19. sekundi (treći najbrži gol u istoriji kluba).

SEARA - BRAGANTINO, 00.30

(Fudbal, Brazil 1)

Seara je pobedom nad Flamengom prekinula seriju od dva meča bez poraza i tako sa dodatnom injekcijom samopouzdanja čeka Red Bulovu ekipu. Nalazi se na 10. mestu sa 39 bodova, 10 više od Baije, koja je prva ispod crte, pa je u dobroj poziciji da obezbedi opstanak u eliti. Bragantino u 30. kolo ulazi u sjajnom raspoloženju, posle pobede nad vodećim Sao Paulom (4:2) i remijem sa Atletiko Mineirom (2:2). Trenutno je na 13. mestu na tabeli sa četiri boda od današnjeg rivala. Bikovi iz Braganse su slavili u prvom duelu sa Searom ove sezone (4:2).

INTERNASIONAL - FORTALEZA, 00.30

(Fudbal, Brazil 1)

Sastav iz Porto Alegrea nastavlja bitku sa Sao Paulom za titulu, 30. kolo dočekuje sa tri boda manje od rivala i pobeda protiv Fortaleze je imperativ. Imaće i gosti jak motiv, gori im pod nogama, prvi su iznad crte sa tri boda više od Baije. Inter je ostao bez Rodriga Moleda na čak osam meseci, povredio se i Tijago Galjardo, ali dobra vest je povratak Jurija Alberta i Lukaša Ribeira. Vezala je ekipa Abela Brage šest trijumfa u svim takmičenjima, a željni su i osvete, kako je Fortaleza golom Felipea slavila krajem seprembra na svom stadionu (1:0).

ATLETIKO NASIONAL - SANTA FE, 00.05

(Fudbal, Kolumbija 1)

Prvo kolo kolumbijske Aperture i odmah derbi. Dva od tri najveća kluba u zemlji se sastaju u Medeljinu, na stadionu najtrofejnijeg kluba u ligi (16 titula). Atletiko Nasional je minulu sezonu završio na trećem mestu na tabeli, ali je u četvrtfinalu plej-ofa ispao od Amerike Kali, novog šampiona, koji je baš u finalu bio bolji od Santa Fea. Ekipa iz Bogote je dovela 10 novih igrača pred novu sezonu i nada se da će ovoga puta uspeti da preskoči i poslednju prepreku, kako bi se domogla 10. titule u istoriji kluba. Početak će biti trnovit, prethodna dva duela Atletiko Nasionala i Santa Fea završena su nerešenim rezultatom.

DEPORTIVO KALI - HAGUARES, 02.10

(Fudbal, Kolumbija 1)

Deportivo Kali se u pauzi između dve sezone dobro pojačao i trijumfom želi da započne novu sezonu. Minule su razočarali, četvrto mesto na tabeli, potom i ispadanje u četvrtfinalu plej-ofa od Ekidada, pa protiv ekipe sa daleko slabijom reputacijom razmišljaju samo o pobedu. Haguares je prošle sezone sa 17. mesta na tabeli igrao Ligilju, nije se ni tu proslavio, ali se nada da bi mogao da izvuče makar bod na gostovanju. Minuli duel ove dve ekipe okončan je bez golova.

SANTOS LAGUNA - TIGRES, 02.06

(Fudbal, Meksiko 1)

Slavio je Tigres u prvom kolu protiv aktuelnog šampiona Leona i u dobrom raspoloženju stiže na stadion na kojem za pobedu ne zna od 2011. godine. Santos je takođe upisao tri boda u prvom kolu, bio je bolji od Kruz Azula, odigrali su Gererosi odličan meč, pre svega na defanzivnom planu, potpuno su neutralisali protivnika i zasluženo slavili. Iako su kod kuće jako nezgodni, Tigrovi su i pored dugog posta favoriti u Toreonu, pre svega zbog sjajnog ofanzivnog potencijala. Doveli su pred početak sezone iz Pumasa i Karlosa Gonzalesa, koji bi sa Andre-Pjer Žinjakom trebalo da čini najbolji napadački tandem u ligi.

OKLAHOMA - FILADELFIJA, 01.00

(Košarka, NBA)

Aleksej Pokuševski izlazi na teren jedan čas posle ponoći i ovoga puta će za rivala imati jedan od najboljih timova Istoka ove sezone. Upisala je Filadelfija devet pobeda i favorit je da na gostovanju dođe i do desete, ali će Siksersima zadatak biti otežan zbog odsustva Džoela Embida (povreda kolena). Brza košarka se igra u Pensilvaniji ove sezone, pa i pored odsustva Embida treba očekivati "kišu koševa" u Oklahomi. Očekuje nas i interesantan duel prespektivnih strelaca Šejka Miltona i Šaja Gildžus-Aleksendera, nema sumnje da će biti zanimljivo u domu Tandera.

DENVER - JUTA, 02.00

(Košarka, NBA)

Nikola Jokić igra u MVP formi od starta sezone, a nema boljeg načina da potvrdite kandidaturu za titulu najkorisnijeg igrača u ligi nego da odigrate dobar meč protiv Rudija Gobera. Džezeri su bolje startovali sezonu od ekipe iz Kolorada, u minulom plej-ofu se praktično razvilo i rivalstvo ove dve ekipe, pa nema sumnje da nas očekuje jako zanimljiv meč. Podsetimo, Juta je vodila sa 3:1 u prvoj rundi doigravanja minule sezone, ali su Jokić i drugovi vezali tri trijumfa i tako izborili polufinale konferencije. Sastav iz Solt Lejk Sitija je vezao četiri pobede, Donovan Mičel igra u odličnoj formi. Nagetsi igraju sa puno oscilacija, ponovo Majk Meloun neće moći da računa na Majkla Portera Džuniora, vreme je da se Džamal Mari probudi i pomogne Jokiću, koji beleži tripl-dabl u proseku (24,2 poena, 11,2 skokova i 10,2 asistencije).

SAKRAMENTO - NJU ORLEANS, 03.00

(Košarka, NBA)

Nemanja Bjelica je propustio tri vezane utakmice Kingsa, pa je pod velikim znakom pitanja njegova sudbina u ekipi. Nije odstranjivanje srpskog košaraša pomoglo Kraljevima, koji su u poslednjih pet mečeva slavili samo jednom i na 12. su mestu zapadne konferencije sa skorom 5-8. Pelikansi su jedan od retkih timova koji je slabije otvorio sezonu od Sakramenta (4-7), pa će puleni Luka Voltona imati lepu priliku da ostare pobedu. Marvin Begli je pod znakom pitanja za ovaj meč, pa bi Bjelica trebalo da dobije šansu, ako je ne dobije biće to jasan znak da je završio sa Kingsima.


tagovi

Treća smena

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara