TREĆA SMENA: Bolivija nikada nije pobedila u Čileu, okršaj neporaženih u Paragvaju

Vreme čitanja: 3min | uto. 08.06.21. | 23:00

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

Izabrane vesti

(Fudbal, Kup Brazila)

Neobična situacija u kojoj se nalaze fudbaleri Sao Paula u revanš meču šesnaestine finala Kupa Brazila. U prvom susretu je Četvrti Jul, član Serije D, odnosno četvrtog ranga takmičenja, uspeo da trijumfuje sa 3:2. Zato sada Sao Paulo ima obavezu da na svom terenu pobedi. Loše je započeo u prvenstvu, iz prva dva kola je osvojio samo jedan bod, pošto je remizirao sa Fluminenseom (0:0), a zatim izgubio od Atletiko Gojaniensea sa 2:0. Nije mu samopouzdanje na visokom nivou. Mada, ni Četvrti Jul nije započeo sezonu na najbolji način, remijem sa Huventudom (0:0).

KOLUMBIJA - ARGENTINA, 01.00

(Fudbal, Kvalifikacije za SP)

Argentinci još uvek ne znaju za poraz u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru. Posle pet kola imaju tri pobede i dva remija. Naredni rival Gaučosa, Kolumbija, nije idealno otvorila kvalifikacije i već je doživela dva poraza. Smena selektora i dolazak Ruede na klupu doneo je rezultat. Pobeđen je u prošlom kolu Peru u Limi sa 3:0. Argentina nije pobedila Kolumbijce na poslednja dva duela. Zapravo, nije im ni gol dala. U prijateljskom meču je bilo 0:0, a zatim na Kopa Americi 2:0. Argentinci su poslednji poraz doživeli upravo na toj Kopa Americi 2019. od Brazila, sa 2:0.

FILADELFIJA - ATLANTA, 01.30

(Košarka, NBA liga)

Nastavlja se četvrtfinalna serija NBA lige u Pensilvaniji. Filadelfija Seventisiksersi više nemaju pravo na grešku, pošto su već izgubili prvi susret sa Atlanta Hoksima. Gosti su trijumfovali sa 128:124, a srpski reprezentativac Bogdan Bogdanović zablistao je na tom meču sa 21 poenom, pet asistencija i četiri skoka. Bila je to druga pobeda Hoksa u sezoni, a toliko je trijumfa u ligaškom delu imala i Filadelfija. Atlanta je prethodno u Filadelfiji pobedila u januaru 2019. godine, sa 123:121. Od tada su Seventisiksersi uspešno branili svoj teren.

KURASAO - GVATEMALA, 02.00

(Fudbal, Kvalifikacije za SP)

Meč za plasman u drugu rundu kvalifikacija za Mundijal u Kataru. Reprezentacije Kurasaa i Gvatemale su pobedili na sva tri meča u grupi C, protiv Kube, Svetog Vinsenta i Granadinesa i Britanskih Devičanskih Ostrva, s tim što je domaćin u prednosti. Kurasao ima gol razliku 15:1, a Gvatemala 14:0, pa domaćinu i nerešen ishod noćas odgovara. Kurasao tokom 2020. godine nije igrao prijateljske mečeve, za razliku od Gvatemale, ali se to očigledno nije odrazilo na rezultate u kvalifikacijama.

PARAGVAJ - BRAZIL, 02.30

(Fudbal, Kvalifikacije za SP)

Uz Argentinu, Paragvaj i Brazil su jedine reprezentacije u južnoameričkim kvalifikacijama za Mundijal u Kataru koje još ne znaju za poraz. Brazil ima stoprocentnu uspešnost, pobedio je na svih pet mečeva. Paragvaj ima samo jedan trijumf, ali i četiri remija. Trenutno je u seriji od tri nerešena rezultata. Pet od poslednjih šest susreta Paragvaja i Brazila imala su nerešen rezutlat posle 90 minuta, a tek su kasnije u produžecima i posle penala rešavali pitanje pobednika. Paragvaj je u 90 minuta poslednji put savladao Brazilce 2008. godine.

ČILE - BOLIVIJA, 03.30

(Fudbal, Kvalifikacije za SP)

Loše je reprezentacija Čilea otvorila kvalifikacije. Pobedila je samo jednom posle prvih pet mečeva, Peru, a uz to ima i remije sa Kolumbijom (2:2) i Argentinom (1:1). Bolivijci su započeli sa tri poraza, ali su u poslednja dva kola osvojili četiri boda. U prošlom meču savladali su Venecuelu sa 3:1. Bolivija nikada nije pobedila u Čileu, a odigrala je do sada tu 21 utakmicu. Čileanci su slavili 17 puta, dok su samo četiri meča odigrana nerešeno. Bolivija je samo dva puta u poslednjih pet godina uopšte pobedila izvan svoje zemlje, u prijateljskim mečevima protiv Nikaragve (1:0) 2017. godine i Mjanmara (3:0) godinu dana kasnije.


tagovi

reprezentacija Argentinereprezentacija ČileaReprezentacija Brazilareprezentacija Bolivije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara