TREĆA SMENA: Brazilska prvenstva u epicentru, tu su i Kolumbijci, Ekvadorci, Paragvajci, Bolivijci, Jokić protiv Lenarda i Džordža

Vreme čitanja: 3min | čet. 01.04.21. | 23:00

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

Izabrane vesti

(Fudbal, šampionat Brazila – Karioka)

Očekivalo se da će Fluminense da bude najveći rival Flamengu za tron u prvenstvu Karioka, ali u dosadašnjem toku šampionata Rio de Žaneira u prvom plan je iskočila Volta Redonda. Samo je Resende uspeo da pobedi ovaj tim ove godine. Boavista je u donjem delu tabele, imao samo šest bodova, a nije slavila već četiri kola. Tradicija je na strani Boaviste koja je dobila pet od šest poslednjih mečeva protiv narednog rivala.

RIVER PLEJT – 12. OKTOBAR, 00.15

(Fudbal, Paragvaj – Apertura)

Libertad i šampion Klausure prošle godine Olimpija vode glavnu reč u pragvajskoj Aperturi. River Plejt i 12. Oktobar su na začelju elitnog ranga, imaju samo po šest bodova. Ovo je prilika i za jedne i za druge da se pomera ka sredini tabele. Poslednja dva meča ova dva tima završeni su tipom GG3+. Prethodni duel River Plejt i 12. Oktobra bio je bez pobednika – 2:2, početkom februara ove godine.

ŽUVENTUD – AJMORE, 01.00

(Fudbal, šampionat Brazila – Gaučo)

Internasional i Gremio vode glavnu reč u šampionatu Gaučo, dok se više očekivalo od Žuventuda, novog člana Serije A. Zeleno-beli imaju četiri poraza i samo tri pobede u prvih sedam kola. Ajmore ima bod više. Na četiri od pet poslednjih utakmica ova dva kluba dolazio je tip 0-2 gola.

PELOTAS – ESPORTIVO, 01.00

(Fudbal, šampionat Brazila – Gaučo)

Pelotas je slab ove sezone u prvenstvu Gauča, ima samo jednu pobedu u sedam kola, ali dolazi mu najgori tim Porto Alegrea Esportivo, pa je to šansa za domaćina da konačno krene napred. Gosti imaju bolji skor od Pelotasa poslednjih godina. Pobedili su tri meča u nizu, a na sve tri prethodne utakmice bilo je GG3+.

TOMAJAPO – REAL POTOSI, 02.00

(Fudbal, Bolivija 1)

Uz dosta problema, štrajka igrača zbog neisplaćenih plata, krenula je nova sezona u Boliviji. Tomajapo je sakupio tri boda u dva kola, a gosti iz Potosija samo bod u prve dve utakmice. Prošle nedelje je Real poražen od najtrofejnijeg kluba u ovoj državi Bolivara koji je od nedavno pod pokroviteljstvom Mančester Sitija. Tomajapo je novi član elite, a biće ovo prvi meč u istoriji za ova dva kluba.

NASIONAL ASUNSION – GUARANI, 02.30

(Fudbal, Paragvaj – Apertura)

Jedan od brojnih gradskih derbija prestonice Asunsiona igra se noćas. Guarani je prošle sezone bio vicešampion. Poklekao je u finalu plej-ofa od Olimpijke, i to tek posle penala, ali je ove godine veoma loš. Tek je sedmi. Ipak, žuto-crni su u ponedeljak ujutru zaustavili lidera Libertad, odigrali 1:1 u gostima i nagovestili bolje igre u nastavku šampionata. Nasional je peti, imao četiri boda više od Guaranija, a nije poražen već četiri utakmice. Ima dva remija u nizu. Poslednja dva meča ovih timova iz Asunsiona završeni su nerešenim ishodom.

OLMEDO – EMELEK, 03.00

(Fudbal, Ekvador 1)

Olmedo je najgora ekipa u Ekvadoru. Na pet mečeva je sakupio samo dva boda, a ono što je još gori podatak za domaćina da nije postigao nijedan gol, a primio je sedam. Emelek je jedan od poznatijih klubova u ovoj južnoameričkoj državi. Trenutno je treći sa tri boda manje od lidera Barselone. Emelek je osvojio četiri boda na dva gostovanje u novoj sezoni u Ekvadoru.

EKIDAD – DEPORTIVO KALI, 03.05

(Fudbal, Kolumbija – Apertura)

Gužva na vrhu u kolumbijskoj Aperturi, velika je borba za osam mesta koje vode u plej-of i nastavak sna o tituli. Ekidad je četvrti, a Deportivo iz Kalija tek devet, prvi ispod crte, ali ih deli samo dva boda što govori o neizvesnosti ove godine. Tim iz Bogote je u boljoj formi, nije poražen u prvenstvu već osam kola. Zeleno-beli su dobro počeli, bili i lideri prvenstva, ali posle odlaska Argentinca Agusta Palavesina u River Plejt ne mogu da se prepoznaju, bez pobede su već devet kola u Kolumbiji.

LOS ANĐELES KLIPERS – DENVER NAGETS, 04.00

(Košarka, NBA)

Derbi Zapadne konferencije u NBA ligi igra se u Stejpls centru - Los Anđeles Klipersi čekaju Nikolu Jokića i Nagetse. Oba tima se bore za drugo mesto. Domaćin ima tri pobede više od Denvera. S jedne strane Kavaj Lenard i Pol Džordž, a s druge Jokić i Džamal Mari. Videćemo ko će biti uspešniji. Nagetsi su dobili tri od poslednja četiri meča protiv Klipersa, a i izbacili su tim iz Los Anđeles prošle godine u polufinalu plej-ofa na Zapadu.


tagovi

Treća smena

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara