TREĆA SMENA: Deportivo nanizao pet poraza, počinje prvenstvo i za prvaka Ekvadora

Vreme čitanja: 3min | pon. 04.03.24. | 23:00

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

INSTITUTO – URAKAN, 01.00

(Fudbal, Liga kup Argentine)

Izabrane vesti

Počinje deveto kolo Liga kupa Argentine. Instituto ga dočekuje sa 14 poena, isto koliko imaju i trećeplasirani River Plejt i četvrtoplasirani Argentinos Juniors, ali kada bi se takmičenje završilo u ovom trenutku ostao bi bez četvrtfinala zbog najlošije gol-razlike. Naredni Institutov rival je Urakan, koji je 10. u A grupi sa osam poena. Urakan je u prošlom kolu savladao Rosario Sentral sa 2:0 i tako prekimnuo seriju od šest mečeva bez trijumfa (četiri poraza i dva remija). Prošle godine, u oktobru, Instituto je u Liga kupu savladao Urakan sa 3:1.


LDU KITO – MAKARA, 01.00

(Fudbal, Ekvador 1)

Poslednji meč 1. kola ekvadorske Aperture. U prvih sedam utakmica nismo videli nijedan remi, po dva meča su završena rezultatima 1:0, 2:1 i 2:0, a jedan 3:0. LDU Kito je branilac titule i osvajač prošlogodišnje Kopa Sudamerikane, a već je odigrao dva takmičarska meča ove sezone. Ostao je bez trofeja Rekopa Sudamerikane, prvak Zelenog kontinenta Fluminense ga je savladao u Rio de Žaneiru pre tri dana sa 2:0, te je tako nadoknadio 0:1 iz Kita. Makara je povratnik u elitni rang, poslednji put je igrala protiv LDU-a u oktobru 2022. godine, kada je kod kuće izgubila sa 5:0.


DANBIHOLDEN – HARBOR VJU, 01.30

(Fudbal, Jamajka 1)

Finiš je ligaškog dela prvenstva Jamajke, u toku je 21. kolo, posle kojeg će se odigrati samo još njih pet. Danbiholden se bori sa Voterhausom i Montego Bejom za šesto mesto i plasman u plej-of, trenutno je prvi ispod crte. Ima isti broj bodova kao šestoplasirani Voterhaus uz meč manje, ali i lošiju gol-razliku, dok je na +2 u odnosu na Montego Bej. Harbor Vju je ispao iz trke, 11. je sa 19 bodova, 11 manje od Danbiholdena. U prvoj polusezoni, sredinom januara, savladao ga je sa 2:0, a i na prethodnom duelu u avgustu je bio bolji sa 1:0. Tada su igrali u 1. kolu Kupa Kariba.


SPORTING SAN MIGELITO – INDEPENDIJENTE, 02.00

(Fudbal, Panama 1)

Posle šest kola prvenstva Paname Sporting je zakucan za poslednju poziciju Istočne konferencije. Osvojio je samo jedan bod, na poslednja četiri meča je poražen i teško da će se uključiti u botbu za treće mesto i plej-of ako ovako nastavi. Independijente je u Zapadnoj diviziji treći sa osam bodova, iz pet utakmica. Ako pobedi na ta dva zaostala meča biće prvi. Prošle sezone Independijente i Sporting su se sastali četiri puta. Independijente je u tri navrata trijumfovao (sve sa po 2:1), a jednom su odigrali 2:2.


DEPORTIVO PASTO – FORTALEZA, 02.10

(Fudbal, Kolumbija 1)

U Kolumbiji je Apertura dogurala već do 10. kola. Doduše, za Deportivo Pasto kao da nije ni počela. Poslednji je na tabeli sa četiri poena, u poslednjih pet kola je sve utakmice izgubio bez ijednog datog gola. Četiri puta sa po 0:1. Sada mu u goste dolazi 13-plasirana Fortaleza, koja ima 12 bodova. Poslednji put Deportivo i Fortaleza su se sastali još 2016. godine, kada je tim iz Pasta dvaput slavio sa po 1:0. Fortaleza u poslednja tri kola nije pobedila, ima dva remija i poraz od Alijance (1:2).


tagovi

Treća smena

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara