TREĆA SMENA: Na meniju Argentinci, Brazilci, Urugvajci, Kolumbijci, Paragvajci, Meksikanci...

Vreme čitanja: 4min | sub. 20.02.21. | 23:00

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

RASING - ALDOSIVI, 23.20

(Fudbal, Liga kup Argentine)

Izabrane vesti

Rasing i Aldosivi nisu dobro otvorili novu kampanju Liga kupa Argentine. Tim iz Aveljanede poražen je lagano na gostovanju Banfildu, dok su Ajkule izgubile kod kuće od Godoj Kruza. Večerašnji međusobni dvoboj otuda je veoma važan za oba sastava, naročito za njihove trenere, iskusnog Huana Antonija Picija i početnika Fernanda Gaga, koji su nedavno postavljeni na kormila. Iza Rasinga i Aldosivija su razočaravajuće kampanje u Liga kupu i željni su boljeg utiska.

GUARANI - OLIMPIJA, 00.45

(Fudbal, Paragvaj 1)

Tri boda razdvajaju lidera paragvajske Aperture Guarani i šestoplasiranu Olimpiju, a noćas je na programu četvrta runda prvenstva. Posle početnog remija sa Nasionalom, Guarani je ostvario dve pobede, dok je Olimpija krenula minimalnim porazom od Libertada, potom je ostvarila pobedu, a u prošlom kolu podelila plen sa Guarienjom kod kuće. Nestabilna forma osvajača minule Klausure, koji je u finalu plej-ofa bio bolji na penale upravo od Guaranija.

FORTALEZA - BAIJA, 01.00

(Fudbal, Brazil 1)

Izuzeno zanimljivo je prvenstvo Brazila ove sezone, a sam finiš dostiže donosi gomilu neizvesnosti. Do kraja su preostale dve runde, a noćašnji sudar Fortaleze i Baije mogao bi jednog od takmaca da ugrozi. Naime, oba tima se nalaze tik iznad zone ispadanja. Fortaleza je četiri koraka daleko od davljenika Vaska, dok je Baija samo bod iznad Moreplovaca. Domaćin je u prošlom kolu glatko poražen u Sao Paulu od šampiona Južne Amerike Palmeirasa sa 3:0, dok je Baija sa samo tri boda u četiri poslednja kola Serije A došla u situaciju da strepi za status prvoligaša.

MANTA - BARSELONA, 01.00

(Fudbal, Ekvador 1)

Šta očekivati kada se sastaju novajlija i prvak, i to na premijeri? Pa, sve sem pobede promovisanog i remija. Naročito kada je u priču upletena Barselona iz Gvajakila, koja je, prema ekvadorskim medijima, znatno jača nego lani. Osetila je to Manta nedavno na svojoj koži u prijateljskom susretu, kada je početkom meseca savladana sa 4:2. Dodatan rezultatski imperativ Barse nastao je slavljem LDU Kita na startu, pa Torerosi ne bi smeli da od starta prosipaju bodove.

RIVER PLEJT - ROSARIO, 01.30

(Fudbal, Liga kup Argentine)

Posle sreće, tuga. River je novu sezonu započeo ubedljivim slavljem u Kupu, da bi posle četiri dana doživeo poraz na gostovanju Estudijantesu. Vodili su Milioneri, imali igrača više čitavo poluvreme, ali su na kraju primili dva gola i izgubili. Sa druge strane, njegov noćašnji rival Rosario ispao je iz Kupa, ali je slavio na premijeri Liga kup nad Argentinos Juniorsom. Tradicija je na strani Rivera, koji je slavio i na poslednjem dvoboju krajem novembra kao gost.

VONDERERS - PENJAROL, 01.45

(Fudbal, Urugvaj 1)

Urugvajski velikan Penjarol igra po sistemu toplo-hladno. Po dosadašnjem šablonu ekipa iz Montevidea noćas bi trebalo da pobedi, jer je u svakom drugom nastupu Klausure ostvarila trijumf, ali neće joj biti lako, jer joj sledi gostovanje Voderersima, koji do sada nemaju neuspeh kod kuće. Ipak, Penjarol je ubojit na strani, gde pruža daleko bolje partije i sve je jasnije kada vam kažemo da je sve pobede ostvario van svog dvorišta. Vonderers je slavio kao gostu u njihovom poslednjem međusobnom dvoboju u avgustu prošle godine, i to kao gost.

KRUZ AZUL - TOLUKA, 02.00

(Fudbal, Meksiko 1)

Jedan od derbija 7. runde meksičke Klausure igraju Kruz Azul i Toluka. Domaćin je trećeplasiran sa 12 bodova, a gost lider sa jednim više. Pa opet, Kruz Azul je u boljoj formi, pošto je vezala četiri pobede, dok se Toluka radovala na minula dva ligaška duela. Interesantno, na osam proteklih dvoboja ovih rivala nijednom onaj ko je bio domaćin nije trijumfovao.

BOJAKA ČIKO - JUNIOR, 02.00

(Fudbal, Kolumbija 1)

Junior ne stoji baš najbolje u dosadašnjem delu kolumbijske Aperture, ali daleko je bolji od noćašnjeg rivala Bojake Čiko. Domaći sastav je fenjeraš sa samo jednim bodom iz šest odigranih mečeva, dok je gost iz Barankilje sakupio 13 iz sedam susreta. Čiko je nanizao četiri poraza, dok je Junior posle remija sa Envigadom na strani izgubio kod kuće od Deportivo Kalija u prošloj rundi, pa ostaje da se vidi da li je to ostavilo traga na ekipu Luisa Peree.

ATLAS - KLUB AMERIKA, 04.00

(Fudbal, Meksiko 1)

Klub Amerika deli prvo mesto sa Tolukom i nada se da bi noćas mogla da se osami na čelu, jer Crveni đavoli imaju teško gostovanje. Za razliku od njih, ekipa iz Meksiko Sitija putuje na noge Atlasu, koji je pozicioniran u donjem delu tabele i tek u prošloj rundi je ostvario prvu pobedu, i to nad fenjerašem Pačukom. Orlovi su projektovani za vrh i veliki su favoriti, a i tradicija to kaže. Amerika je slavila na sedam od minulih osam dvoboja sa Atlasom na svim frontovima.


tagovi

Treća smenaJužna Amerika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara