TREĆA SMENA: Petrolera čeka na prvu pobedu od oktobra, Siti produbljuje Seritovu krizu

Vreme čitanja: 3min | pon. 19.07.21. | 23:06

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

Izabrane vesti

(Fudbal, Urugvaj 1)

Filijala Mančester Sitija, Montevideo Siti, pobedila je na poslednja dva prvenstvena meča. Građani su savladali Vilja Espanjolu sa 3:2 i Nasional sa 3:0, što je bilo dovoljno da se probiju do pete pozicije na tabeli. Sa druge strane Serito je izgubio na tri uzastopna meča, pa je pao na 12. mesto. Poslednji put je bodove osvojio 23. juna, kada je savladao Boston River sa 1:0. Tada je poslednji put i postigao gol. Serito nije uspeo da savlada Montevideo Siti na poslednjih sedam duela. Pet puta su Građani trijumfovali, dok su dva okršaja završena nerešeno.

AMERIKA MINEIRO – SPORT RESIFE, 01.00

(Fudbal, Brazil 1)

U okviru 12. kola brazilske Serije A, u noći između ponedeljka i utorka od 01.00 časova sastaće se Amerika Mineiro i Sport Resife. Reč je o duelu ekipa koje se nalaze u borbi za opstanak, barem prema trenutnoj formi. Amerika je 16. na tabeli sa devet bodova, dva više od svog noćašnjeg rivala. Amerika je izgubila na poslednja dva meča, Fortaleza ga je deklasirala sa 4:0, a zatim je i rival Atletiko Mineiro bio bolji sa 1:0. Sportova kriza je dublja. Tim iz Resifea nije slavio na sedam uzastopnih mečeva, a u tom periodu je osvojio svega tri poena. Da stvar bude gora, postigao je ukupno samo tri gola.

ONSE KALDAS – ATLETIKO HUILA, 01.00

(Fudbal, Kolumbija 1)

Igraju se noćas poslednji mečevi u 1. kolu kolumbijske Klausure. Aperturu je Onse Kaldas završio na očajnoj 15. poziciji. Osvojio je svega 17 poena iz 18 kola, posle čega je potpuno rekonstruisao tim. Između dva takmičenja niko nije doveo toliko igrača kao on. Do sada su Onse Kaldas i doskorašnji drugoligaš Atletiko Huila odigrali ukupno 28 mečeva. Obe ekipe su trijumfovale po 11 puta, dok je šest utakmica završeno bez pobednika. Onse nije igrao takmičarske utakmice od aprila, za razliku od Atletika, koji je 1. jula odigrao finale Segunde, u kojem je savladao Kvindio.

GODOJ KRUZ – ROSARIO, 01.15

(Fudbal, Argentina 1)

Godoj Kruz otvara sezonu duelom na svom terenu sa Rosariom. Reč je o timu koji je prethodnu sezonu završio na devetoj poziciji i igrao je u Kopa Sudamerikani. Sa druge strane, Godoj Kruz je te godine bio užasan, završio je sezonu kao ubedljivo najlošiji tim u eliti, sa samo 18 osvojenih bodova iz 23 kola. Da je drugačiji sistem takmičenja, odnosno da se ne eliminišu timovi iz lige na osnovu proseka bodova iz više sezona, sada bi igrao u nižem rangu. Rosario je pobedio Godoj Kruz na tri od prethodna četiri susreta, a poslednji okršaj, u martu ove godine, okončan je rezultatom 2:2. Godoj Kruz nije pobedio noćašnjeg protivnika od marta 2018. godine, kada je kao gost slavio sa 2:1.

ALIJANCA PETROLERA – EKVIDAD, 03.05

(Fudbal, Kolumbija 1)

Alijanca Petrolera nije pobedila nijednom još od oktobra 2020. godine. Od meča sa Bukaramangom, koji je dobila sa 4:0, odigrala je 26 utakmica i ostvarila devet remija i 17 poraza. U tom periodu su se Petrolera i Ekvidad sastali samo jednom, u martu ove godine, kada je bilo 1:1. U skladu sa tim očajnim rezultatima Petrolera je završila ubedljivo poslednja u Aperturi, sa samo šest osvojenih bodova. La Ekvidad je u Aperturi bio šesti na tabeli u ligaškom delu, pa je igrao plej-of. Tamo je dogurao do polufinala, eliminisao ga je Deportes Tolima.


tagovi

Treća smena

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara