TREĆA SMENA: Pritisak u Botafogu, Bruklin i Milvoki u klinču za finale Istoka

Vreme čitanja: 4min | sub. 05.06.21. | 23:00

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju tokom noći

Izabrane vesti

Skoro impresivna forma krasi Atletiko Gojaniense, koji ne zna za poraz na poslednjih šest duela. Osim što su bili u trci za prolaz u nokaut fazu Kopa Sudamerikane, Zmajevi su odlično krenuli u šampionatu i Kupu. U oba navrata gostovali su Korintijansu, bili veliki autsajderi, a uspeli da se raduju. Najpre minimalcem, a potom i sa dva gola prednosti. To dovoljno govori od snazi ekipe Eduarda Baroke, koja može da bude trn svakom favoritu. Morao bi toga da bude svestan Sao Paulo, koji noćas gostuje u Gojaniji, i nema prostora za još jedan kiks jer je pre četiri dana izgubio u Kupu od četvrtoligaša. Iza Trikolora je overen prolaz u nokaut fazu Kopa Libertadores, potom i osvanje saveznog prvenstva Paulista.

REMO - PELOTAS, 23.55

(Fudbal, Brazil 2)

Ako je remi na premijeri u drugom rangu Brazila za Remo bio bio uspeh, onda su se igrači novajlije brzo prizemljili u Kupu. Tamo žreb nije bio blagonaklon za Kraljeve Amazona, jer ih je namerio na Atletiko Mineiro, i već u drugoj rundi su završili takmičenje. Posle boda zarađenog na gostovanju CRB-u Remo noćas na svom terenu dočekuje Pelotas. Gosti su, takođe, igrali nerešeno u prvom kolu, ali na svom stadionu protiv Londrine, takođe novajlije. Posmatrajući samo domaće mečeve Remo je slavio na pet odproteklih osam susreta u svim takmičenjima, dok je Pelotas doživeo četiri poraza na istom uzorku kao gost.

BRUKLIN - MILVOKI, 01.30

(Košarka, NBA plej-of)

Bruklin Nets i Milvoki Baks sastaće se u polufinalnom obračunu Istočne konferencije pošto su oba tima relativno lako izašla na kraj sa protivnicima u uvodnoj rundi. Netsi su u pet utakmica nadigrali Boston Seltikse, a Baksima je trebalo samo četiri utakmice da izbace Majami Hit. Milvoki juri svoj prvi nastup u finalu konferencije od 2019, dok Netsi nisu bili tamo od 2003. godine, kada ih je predvodio legendarni Džejson Kid. Milvoki je slavio na dva od tri prethodna duela protiv Bruklina tokom ligaškog dela sezone, uključujući dve najnovije utakmice tokom maja.


R

B

BRAGANTINO - BAIJA, 02.00




(Fudbal, Brazil 1)

Pogled na tabelu posle 1. kola često nudi iskrivljenu sliku, a takav je slučaj i u Brazilu. RB Bragantino i Baija ostvarili su najubedljivije pobede na premijeri i zaposeli su vrh, iako je gotovo nemoguća misija da tu ostanu. Noćas će u međusbnom okršaju probati da nastave sa dobrim izdanjima. Domaći Bikovi u prvom kolu su "oduvali" Šapekoense sa 3:0 na strani, dok je Baija kod kuće prelišala Santos istim rezultatom. U poslednjim utakmicama Bragantino je poražen u Kupu od Fluminensea, dok je Baija bila uspešna nad Vila Novom. Međutim, za razliku od nje RB Bragantino je obezbedio nokaut fazu Kopa Sudamerikane i može se reći da je u boljem momentu.

SANTOS - SEARA, 02.00

(Fudbal, Brazil 1)

Iza Santosa je stresan period. Posle debakla saveznom šampionatu Paulista, potom i slabih izdanja u grupnoj fazi Kopa Libertadores koja su rezultirala da završi kao trećeplasiran i "skrene" u Sudamerikanu, ni start u Seriji A nije bio bolji. Težak poraz na terenu Baije (3:0) upalio je alarm, a uspeh u drugom kolu Kupa Brazila protiv Sijanortea donekle je smirio strasti. Santos noćas očekuje duel 2. kola prvenstva protiv Seare, koja je u prvoj rundi na kolena bacila Gremio. Vredan skalp koji pokazuje da popularni Deda nije za potcenjivanje. Prošle sezone Seara je odolela na stadionu Vila Belmiro, dok je na svom terenu slavila minimalcem.

BOTAFOGO - KORITIBA, 02.00

(Fudbal, Brazil 2)

Prošle sezone brazilski velikan Botafogo ostavio je najslabiji utisak u najjačem nacionalnom rangu i posledično tome ispao je u drugu ligu kao fenjeraš. Cilj crno-belih iz Rio de Žaneira otuda je ekspresan povratak u Seriju A, ali start nije bio najsjajniji. Na premijeri u sezoni Botafogo je remizirao na gostovanju novajliji Vila Novi 1:1, te je sada pod još većim pritiskom da porazi Koritibu. Gostujući sastav je takođe prošle sezone bio deo najjačeg društva, i spada među favorite za promociju. Otuda Botafogu posao neće biti lak, naročito jer je Koritiba uspešno startovala pobedom nad Avaijem. Na protekla tri domaćinstva Koritibi, Botafogo je igrao nerešeno.

ANGVILA - PANAMA, 02.00

(Fudbal, Kval. za SP - Konkakaf)

Selekcija Angvile uglavnom služi kao "vreća za udaranje", a izuzetak ne bi trebalo da bude ni noćašnji duel sa Panamom u sklopu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Panama je drugoplasirana u Grupi D, sa bodom manje od Dominikanske Republike, ali ima i meč manje. Upravo njega igra protiv autsajdera Angvile, koja do sada nije uspela nikome da zatrese mrežu i sva tri puta je poražena. Dodajmo i da je Angvila poslednji put pobedila još 2010. godine, a od tada je odigrala 26 utakmica i doživela 24 poraza.

UAČIPATO - EVERTON, 02.30

(Fudbal, Čile 1)

Uačipato je u minus fazi. To je valjda jasno posle četiri vezana poraza posmatrajući prvenstvo Čilea i Kopa Sudamerikanu. Na kontinentalnoj sceni je završio učešće u grupnoj fazi, a u šampionatu je u donjem domu i nadomak zone ispadanja. Samo zbog boljeg gol-količnika je iznad crte, i pod imperativom je rezultata u noćašnjem okršaju sa Evertonom. Sa druge strane, ekipa iz Vinje del Mar je bilau istom sosu do pre dve sedmice, ali je sa dva uzastopna slavlja pobegla u sredinu tabele i sada želi da nastavi istom stazom. Na poslednjih međusobnih dvoboja bilans je sledeći: po tri pobede Uačipata i Evertona, uz četiri remija.


tagovi

Treća smenaJužna Amerika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara