Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Treća sreća za novog člana elite

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.10.20. | 10:29

UTA iz Arada i Akademika Klinčeni igraju poslednji duel šestog kola šampionata Rumunije. Na mečevima ova dva tima ne dolazi veliki broj golova ove sezone

UTA iz Arada, novi član elite, prošle nedelje je ostvarila prvi trijumf u sezoni i to u Bukureštu protiv pojačanog Dinama. Priliku da potvrdi dobru formu ima danas (20.00) na svom terenu protiv Akademike Klinčeni u poslednjem meču šestog kola najbolje lige Rumunije.

Tim iz Arada nije slavio na svom terenu u novoj sezoni rumunske Lige 1. U dve utakmice ima samo bod.

Izabrane vesti

"Trudili smo se da ne budemo euforični posle pobede u Dinamu, jer je veoma važno da potvrdimo rezultat iz Bukurešta. Dobro znamo da nas očekuje izuzetno teška utakmica. Klinčeni je veoma dobro organizovan tim, nije primio gol poslednje tri utakmice. Radi se o disciplinovanom timu, koja vrlo dobro zna kako se igra na rezultat. Moramo da pronađemo najbolja rešenja u protivničkoj polovini. Imam još jednu želju, a to je da budemo mnogo efikasniji u napadu. Mislim da smo naučili lekciju iz prethodnih duela kod kuće, kada smo imali dosta problema“, rekao je trener UTA Arada Laslo Balint za sajt kluba.

Oba tima imaju identičan skoro posle pet kola, po jedan trijumf i poraz, uz čak tri remija. Klinčeni nije poražen na poslednje četiri utakmice elitne lige Rumunije, a mreža se nije zatresla već 270 minuta.

Ova dva tima dobro se poznaju iz drugoligaške konkurencije. Klinčeni je slavio protiv UTA Arada na prethodne tri utakmice. Poslednji put su igrali prošle godine kada je Akademika na svom terenu dobila sa 2:0. Od šest utakmice ova dva tima, na četiri je bilo 3+.

U ovom šampionatu na mečevim Arada i Klinčenija ne dolazi veliki broj golova. Gosti su u seriji od tri utakmica na kojima je dolazio tip 0-2, dok je domaćin samo jednom u ovom šampionatu odigrao meč sa tri i više pogodaka.

RUMUNIJA 1 – 6. KOLO

Petak

Krajova - KSMS Jaši 1:0 (0:0)

/Barbuc 51/

Subota

Sepsi - Argeš 1:0 (0:0)

/Fulip 57pen/

Astra - Voluntari 2:3 (0:1)

/Stal 50, Budesku 83 - Jefte 42, 46, Kapatana 56/

FCSB - Dinamo B. 3:2 (2:2)

/Tanase 8, 76pen Kriistea 17 - Borha 26pen, Nemec 42/

Nedelja

Botošani - Kindija 0:2 (0:0)

/Rata 74, Beriša 88pen/

Gaz Metan - Hermanštat 1:1 (1:0)

/Dumitru 43 - Žoalison 58/

Virotul - Kluž 1:1 (1:0)

/Lukasen 7 - Deak 54pen/

Ponedeljak

20.00: (2,30) UTA Arad (3,10) Klinčeni (3,35)

***kvote su podložne promenama



tagovi

uta aradRumunija 1Rumunija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara