Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Treći trener probudio najskuplji tim Ikonena

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.09.20. | 13:02

KPV proradio tek posle dve smene

Polovina je ligaškog dela sezone u drugom rangu Finske, a poslednji meč 11. runde zatvaraju Mipa i KPV (17.30). Već sada je jasno da će tri najbolje i najslabije plasirane ekipe u plej-of, odnosno plej-aut, koji od ove kampanje postoji u drugoligaškoj konkurenciji. Teško da Oulu, Jaro i KTP mogu da toliko ispuste formu i srozaju se u grupu koja će se boriti za opstanak, baš kao što je nemoguće zamisliti da Gnistan, Mipa i SJK Akademija mogu u gornji dom.

Sa svega četiri osvojena boda Mipa dočekuje prologodišnjeg učesnika Veikauslige KPV, koji se probudio posle očajnog otvaranja sezone. Ostvario je tri pobede na četiri protekla duela i sa dna se transformisao u ekipu koja će u drugom delu šampionata ravnopravno da se bori za mesto u plej-ofu. Trenutno je sa 14 bodova stacioniran tik ispod crte koja razdvaja gornji i donji dom, a proboj može da ostvari već danas na gostovanju pretposlednjeplasiranoj Mipi.

Izabrane vesti

Tim iz Kokole, inače najskuplji u ligi, imao je dosta turbulencija od starta sezone. Trener Jani Uotinen otpušten je sa čela ekipe prvog dana avgusta, a Mika Juntunen, koji je angažovan kao novi šef struke povukao se samo nedelju dana kasnije. Timom trenutno rukovodi neiskusni Niko Kaliokoski.

Sa druge strane, teška sezona Mipe u Ikonenu nastavila se prošle subote u Ekenasu, kada je EIF pobedio lagano sa 3:0. Jedinu pobedu do sada Mipa je ostvarila pre 11 dana kod kuće protiv SJK Akademije, koja ima isti broj bodova, ali drastično slabiju gol-razliku.

Za kraj, malo statistike. Pet od šest proteklih duela KPV-a završeno je sa najmanje tri gola, dok je Mipa izgubila četiri od pet prethodnih susreta tako što je imala zaostatak i na poluvremenu.

FINSKA 2 - 11. KOLO

Sreda

17.30: (6,00) Mipa (4,40) KPV (1,45)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Finska 2

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara