Levo: Antal Nemet (MN press)
Levo: Antal Nemet (MN press)

Trener DAC-a: Pravili smo greške, ne mogu da budem zadovoljan rezultatom

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.07.21. | 23:56

Šef struke gostiju Antal Nemet posebno pohvalio golmana Jedličku

Partizan je večeras na stadionu u Humskoj nadigrao slovački DAC i stekao minimalnu zalihu pred revanš na Mol areni. Agilnost crno-belih krila je stovrila utisak da se gostima sprema rezultatska katastrofa, ali ekipa Aleksadra Stanojevića nije blistala u realizaciji, te je ostavila rivalu nadu da u revanšu može da promeni stvari.

Izabrane vesti

"Na početku smo napravili neke greške koje su pomogle Partizanu da stekne samopouzdanje. Zadovoljan sam jer su moji igrači bili borbeni, ali ne mogu biti zadovoljan rezultatom. U drugom poluvremenu želeli smo da promenimo rezultat, da postignemo gol, nažalost nismo uspeli, ali igrali smo bolje. Zadovoljan sam jer su igrači pokazali volju i probali nešto da promene", rekao je na konferenciji posle meča trener gostiju Antal Nemet.

Kada vam protivnik u osam navrata šutne u okvir gola kao što je to večeras uradio beogradski tim, a vi primite samo gol, jasno je da jedan od heroja mora biti golman. Pobeda Partizana nesumnjivo bi bila ubedljivija da nije bilo nadahnutog Martina Jedličke.

"On je odličan golman, što je večeras i pokazao. Bio je jedan od najboljih, ostavio je srce na terenu, kao što smo i očekivali od njega".

Utisak je da su fudbaleri Dunajske Strede imali problema da da se priviknu na atmosferu. Šef struke je u nekoliko navrata na konferenciji pomenuo da je bilo iskusnih igrača koji su pomogli mlađima.

"Potrebne su im ovakve utakmice da bi napredovali u karijeri."

Jedan od tih mlađih igrača bio je i 22-godišnji vezista Andras Šefer.

"Bila je dobra utakmica, kakve ne igramo često u domaćem prvenstvu. Bilo je ovo dobro iskustvo za naš mlad tim. Partizan je dobar tim, znali smo da će nas napasti od početka, nažalost napravili smo grešku koja je dovela do gola. Pokazali smo reakciju i nadam se da ćemo kod kuće moći da igramo kao što smo igrali u poslednjih pola sata ove utakmice"

Tribine stadiona u Humskoj nisu bile pune, ali su navijači Parnog valjka uspeli da se postaraju za prepoznatljivu atmosferu.

"Zbog ovakvih utakmica se igra fudbal. Nažalost, nije bio pun stadion, ali je atmosfera bila odlična. Nadam se da će kod nas biti slično i da će dozvoljen kapacitet stadiona biti barem 50 odsto".

Šafer je igrao za Mađarsku i na nedavno okončanom Evropskom prvenstvu na kojem je nejgova selekcija ostavila odličan utisak i do završnih desetak minuta grupne faze bila u borbi za prolaz dalje. Veliko samopouzdanje pokupio je i posle gola Nemačkoj, a imao je šansu na početku današnje utakmice...

"U izostanku kapitena svestan sam da moram da pomognem ekipi, da dam sve od sebe kako bismo pobeđivali i igrali dobro", zaključio je Šefer.


tagovi

FK PartizanDunajska Streda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara