©Reuters
©Reuters

Trener Lajpciga o gorućem problemu: Ne možemo da izađemo iz hrčkovog točka

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.10.23. | 09:48

"Imamo 80 odsto reprezentativaca. Najvažnije će biti da vidimo kako će se momci vratiti sa ove pauze. Kucamo u drvo", kaže Roze

Trener Lajpciga Marko Roze kritikovao je sisteme takmičenja u evropskom fudbalu, kao i da reprezentativna pauza predstavlja ozbiljan problem za klubove poput njegovog, koji imaju 80 odsto reprezentativaca u svojim redovima.

Veliki broj mečeva sa sobom nosi i ogromno opterećenje, a samim tim i povrede igrača, koje se konstatno uvećavaju.

Izabrane vesti

Lajpcig pre pauze nije bio u baš najboljoj seriji rezultata. U Bundesligi je remizirao sa Bajernom i Bohumom, dok je u Ligi šampiona poražen na svom terenu od Mančester Sitija i izvesno izgubio bitku za prvo mesto u grupi G, gde se nalazi i Crvena zvezda.

"Uvek pričamo o međunarodnoj pauzi, ali timovima poput nas imaju 80 odsto reprezentativaca. Ne možemo više da izađemo iz hrčkovog točka. Već smo primetili da nam nedostaje svežine na kraju", rekao je Roze, koji će imati 12 reprezentativaca sa obavezama u naredne dve nedelje.

Roze ima razloga da strepi, s obzirom da tokom reprezentativnih obaveza u septembru ostao bez Danija Olma i Vilija Orbana, koji od tada nisu odigrali nijednu utakmicu za klub sa Red Bul Arene.

"Najvažnije će biti da vidimo kako će se momci vratiti sa ove pauze. Kucamo u drvo", dodao je odlični strateg.

Strateg Lajpciga je nedavno digao glas i protiv odluke da se Svetsko prvenstvo 2030. godine poveri Španiji, Portugaliju, Maroku, Urugvaju, Argentini i Paragvaju, što znači da će se Mundijal igrati na tri Kontinenta.

"Mislim da je to velika šteta, možda čak i glupo. Mi u fudbalu stalno vrtimo promene, samo da bude nešto posebno i nešto drugačije, a nije bitno da li je to dobro. U jednom trenutku ćemo zaista igrati na Mont Everestu, jer sigurno se i tamo može napraviti fudbalski teren", rekao je razočarani Roze.

Lajpcig će po povratku za sa pauze, već 21. oktobra gostovati Darmštatu, dok će četiri dana kasnije ugostiti Crvenu zvezdu u trćem kolu grupne faze Lige šampiona.


tagovi

Marko Roze

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara