Trenutak kada je Sesar Farijas izgubio živce (©Twitter)
Trenutak kada je Sesar Farijas izgubio živce (©Twitter)

Trener šampiona Ekvadora tukao dvojicu fudbalera na utakmici, suspendovan 14 meseci, pa dobio otkaz (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 19.06.23. | 23:05

Nestvarno šta je Sesar Farijas, šef stručnog štaba Aukasa, uradio na utakmici...

Poslednje kolo ekvadorske Aperture je u toku, u noći između ponedeljka i utorka od 02.00 časova po srednjoevropskom vremenu sastaće se Tekniko i Delfin, ali taj meč je u lokalnim medijima trenutno potpuno u drugom planu. Naslovne stranice puni venecuelanski trener Sesar Farijas, strateg aktuelnog šampiona Aukasa, koji je u meču prošlog kola protiv Delfina tukao dvojicu protivničkih fudbalera!

Zbog toga je dobio žestoku kaznu od 14 meseci suspenzije, a i pre nego što je ona izrečena od strane FS Ekvadora, Aukas mu je uručio otkaz. Kako jedno pomračenje uma i teška glupost mogu da upropaste sve na čemu ste radili mesecima…

Izabrane vesti

Šta se zapravo desilo? Nemile scene su se zbile još na samom početku utakmice Delfina i Aukasa odigrane prošle nedelje, u 13. minutu pri rezultatu 0:0. Prilikom jednog duela blizu aut linije, fudbaler Aukasa je u remplovanju odgurnuo protivničkog igrača i poslao ga direktno na Farijasa. Strateg Aukasa očigledno nije očekivao takav rasplet i završio je na zemlji.

Umesto da prihvati izvinjenje, ustane i rukuje se sa protivnikom, 50-godišnji strateg je ušao u fizički obračun sa njim. Nekoliko puta ga je udario, a zatim je krenuo ka sudiji. Ispred njega je utrčao još jedan fudbaler Delfina, kojeg je Farijas takođe udario i poslao na zemlju.

Žestoka kazna je morala da bude izrečena. Svestan je toga inekadašnji selektor Bolivije i Venecuele.

Želim da se izvinim svima koji nisu imali veze sa ovime, a videli su te snimke. Nisam lud. To je kao kada vas neko udari kolima, i onda besno izađete iz vozila jer ste ludi. To mi se desilo. Ne opravdava me, naravno, ali nije kao da sam sedeo na klupi i onda najednom uleteo na teren i počeo da guram ljude“, rekao je Farijas.

Sa Venecuelancem na klupi, Aukas je prošle godine osvojio prvu titulu u klupskoj istoriji i ušli u Kopa Libertadores. Istina, ovog proleća su rezutlati malo lošiji, pogotovo od početka maja. Aukas je pobedio na samo jednoj od poslednjih devet utakmica, tek je deveti u Aperturi, a u elitnom takmičenju je poslednji i moraće da pobedi Flamengo u poslednjem kolu u sred Rio de Žaneira ako ne želi da bude eliminisan.

02.00: (1,90) Tekniko (3,25) Delfin (4,00)

Ipak, i pored svega toga niko nije ni razmišljao o smeni Farijasa. Da nije bilo ovog incidenta, ostao bi na klupi i u Klausuri. Ovako, narednih 14 meseci neće moći da radi u Ekvadoru.

Aukas je doneo odluku da smeni Farijasa sa pozicije šefa stručnog štaba. Ova odluka je doneta iz opravdanog razloga“, saopštio je Aukas.

S druge strane, Delfin noćas može da obezbedi treću poziciju u Aperturi ako savlada Tekniko. LDU Kito i Barselona iz Gvajakila, koji imaju po dva poena više od Delfina, kiksnuli su u 15. kolu. To Delfin može da iskoristi, ali ni treće mesto mu neće mnogo toga doneti. Independijente del Valje je osvajanjem prvog mesta obezbedio plasman u finale, koje će krajem godine igrati protiv najboljeg tima Klausure.

EKVADOR 1 (APERTURA) – 15. (POSLEDNJE) KOLO

Subota

Independijente del Valje – El Nasional 3:4 (1:2)

/Ojos 4, Dijaz 61, Sornoza 90+4pen – Kariljo 27, Mikolta 40, Solis 48, Kinonez 90+11pen/

Kumbaja – Libertad 2:1 (1:0)

/Sifuentes 6, Urtado 87 – Karabali 79/

Gvalaseo – Gvajakil Siti 2:1 (0:0)

/Angulo 46, 53 – Parales 78pen/

Nedelja

Mušuk Runa – LDU Kito 2:2 (0:0)

/Bonilja 87, Rivero 90+6 – Kinonez 60, Anangono 84/

Deportivo Kuenka – Emelek U TOKU

Ponedeljak

Barselona Gvajakil – Universidad Katolika 1:2 (0:2)

/Rodrigez 90+3 – Martinez 29, Dijaz 45/

Utorak

02.00: (1,90) Tekniko (3,25) Delfin (4,00)

Subota, 24. jun

02.00: Aukas - Orense

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Ekvador 1AukasSesar Farijas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara