Li Džonson, trener Sandelenda (© Reuters)
Li Džonson, trener Sandelenda (© Reuters)

Trener Sanderlenda otkrio da nije mogao da spava pred meč sa Venzdejem

Vreme čitanja: 3min | čet. 30.12.21. | 13:58

Okršaj pretendenata za plasman u Čempionšip (četvrtak, 20.45) u 25. kolu Lige 1 prošaran pričama o pandemiji

Isti problemi, različito raspoloženje. Šefild Venzdej udar širenja zaraze koronavirusa u svojim redovima skoro da je pregurao, dok je fudbalere Sautemptona on tek sada pogodio. Zato će oba tima da budu nekompletna uoči njihovog okršaja u četvrtak od 20.45 časova, koji bi mogao značajno da utiče na konačan plasman u Ligi 1 na kraju sezone.

Nije tajna da su i Šefild i Sanderlend među pretendentima za prve dve pozicije i direktan plasman u Čempionšip. To što su Sove tek osme na tabeli nikoga ne bi smelo da zavara, imaju najmanje poraza u ligi (tri) i meč ili dva zaostatka u odnosu na konkurente.

Izabrane vesti

Od početka božićnih praznika u Engleskoj Šefild nije odigrao nijednu utakmicu zbog koronavirusa. Odložio je dva meča, pa će posle nešto duže pauze od 19 dana ovog četvrtka opet na teren.

Zvanično, više nema zaraženih u Venzdeju. Pitanje je, međutim, da li neko od prvotimaca oseća posledice i koliko je spreman za pun intenzitet meča. Ova pauza je svakako dobrodošla Čeju Dankliju, Semu Hatkinsonu i Denisu Adeniranu da se oporave od povreda koje su ih mučile pre odlaganja utakmica.

20.45: (2,10) Sanderlend (3,35) Šefild Venzdej (3,60)

S druge strane, Sanderlend je tek na početku teškog putovanja kroz koje je Šefild prošao. Praktično dan pre meča trener Crnih mačaka Li Džonson je saznao da ima zaraženih prvotimaca.

Imamo nekoliko igrača koji su zaraženi koronavirusom. Ejden O‘Brajan, Džordan Vilis, Elis Tejlor… Svi oni su bili pozitivni na testiranju. Jedva da sam noćas išta spavao, jer samo sam razmišljao o tome ko se sa kim družio, kako se zaraza širila. Moramo da se snađemo, sreća da imam dobre igrače koji su taktički fleksibilni“, kazao je Džonson.

Njegov Sanderlend je odigrao još tri meča od kako je Šefild Venzdej otišao na prinuđeni odmor. Prvo je u prvenstvu remizirao sa Ipsvičem (1:1), zatim je pre devet dana eliminisan iz Liga kupa od strane Arsenala (5:1), a potom je prošlog ponedeljka kao gost savladao nejaki Donkaster (3:0).

Sada je Sanderlend drugi na tabeli sa 46 poena, čak devet više od Šefilda. Međutim, poznato je koliko su engleske niže lige izjednačene, prvenstvo je tek na sredini, tako da još mnogo toga može da se promeni.

Ova dva tima su odmerili snage početkom novembra. Tada je Šefild na svom terenu bio ubedljiv, trijumfovao je sa 3:0. Bila je to treća uzastopna njegova pobeda nad Crnim mačkama. Poslednju pobedu nad Venzdejem Sanderlend je ostvario još 2007. godine (4:2), kada su oba tima igrala u Čempionšipu.

-------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

--------------------------------------------------

ENGLESKA 3 – 25. KOLO

Sreda

Šruzberi – Akrington 0:0

Oksford – Vimbldon 3:0 (2:0)

Morkamb – Kru 1:2 (1:0)

Ipsvič – Vikomb 1:0 (1:0)

Četvrtak

20.45: (2,10) Sanderlend (3,35) Šefild Venzdej (3,60)

Odloženo

Kembridž – Donkaster

Barton – Bolton

Čarlton – Džilingem

MK Dons – Čeltenhem

Plimut – Portsmut

Roteram – Linkoln Siti

Vigan – Flitvud

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Engleska 3Liga 1SanderlendŠefild Venzdej

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara