(© AFP)
(© AFP)

Triplu krunu imaš, pobedu u derbiju nemaš: Kasper Dolberg presudio Antverpenu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 06.08.23. | 15:26

Prvenac danskog napadača za premijernu pobedu Anderlehta u sezoni

Tri pehara za tri meseca. Najpre trofej u Kupu Belgije, onda šampionski naslov posle 66 godina čekanja posle dramatične završnice, pa Superkup kao uvod u novu sezonu, međutim, za sve to vreme otkako se pozicionirao kao dominantan klub Antverpen nije uspeo da uzme meru Anderlehtu. Čak ni u situaciji kad je velikan iz Brisela ostao bez plasmana u plej-of i bez evropske ulaznice bilo je problema da se sruši, a isti su se pojavili već u drugom kolu novog prvenstva, jer je renovirani sastav trenera Brajana Rimera slavio na stadionu Konstant van den Štok – 1:0.

Bio je to pokazatelja kako Anderleht i kad mu ne ide (a na startu sezone je poražen od Union Sen Žiloaza) predstavlja pravi „otrov“ za prvaka države. Ovo je bila šesta uzastopna utakmica kako Antverpen nije slavio protiv ekipe iz glavnog grada i dok dođe red na drugi meč ove sezone (16. decembar) navršiće se dve godine od prethodnog slavlja.

Izabrane vesti

Delovalo je da je tim Marka van Bomela ukočen, bez prepoznatljive ideje, sa manjkom opcija, što je Anderleht znao da iskoristi. Bolju igru naplatio je u završnici prvog poluvremena, kad je Tobi Aldervejreld faulirao Musu Endijajea, a Kasper Dolberg dobio priliku da puca sa 11 metara. Novajlija iz Nice takve situacije ne propušta. U karijeri je Danac samo jednom omanuo sa bele tačke, još 2017. dok je nosio dres Ajaksa, ali ovoga puta je pogodio i tako omogućio Ljubičastima slavlje.

Moglo je da bude i ubedljvije da je Anderleht neku od šansi u drugom poluvremenu pretvorio u pogodak. Najbliži je bio Andres Drejer, ali je njegov udarac sa distance zaustavila stativa. Pokušao je i Holanđanin Lonvijk, međutim, kako je vreme prolazilo tako su se gosti sve više oslobađali stega i kretali napred.

Najbolju šansu za Antverpen propustio je špic Vinsenta Jansena posle rikošeta u kaznenom prostoru (osujetio ga klizećim startom Kilijan Sardela), udarac Aldervajrelda odbranio Maksim Dupe i sačuvao tri boda Anderlehtu, pa će Van Bomelov tim morati da sačeka na pobedu u derbiju.

BELGIJA 1 - 2. KOLO

Petak

Standard Lijež - Union Sen Žiloaz 0:1 (0:1)

/Ekert 21/

Subota

Genk – Epen 0:1 (0:1)

/Čarls Kuk 1/

Serkl Briž – Šarlroa 2:0 (2:0)

/Somers 14, Denki 42pen/

Leven – Molenbek 1:2 (1:1)

/Sagrado 17 – Biron 43, 47pen/

Nedelja

Anderleht – Antverpen 1:0 (1:0)

/Dolber 45+5/

16.00: (3,90) Mehelen (3,50) Gent (1,95)

18.30: (3,70) Vesterlo (3,50) Klub Briž (2,00)

19.15: (2,90) Kortrajk (3,35) Sint Trojden (2,45)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Kasper DolbergAntverpenAnderlehtPRO licencaŽupiler Pro liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara