TSC se priprema za Evropu, sistem isti, Pantović zasad odlično pojačanje

Vreme čitanja: 3min | uto. 11.07.23. | 15:35

Topolčani privode kraju deo priprema u Sloveniji, ostala još jedna utakmica protiv Kišvarde

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Bačke Topole)

Sve je bliži datum kada će vicešampion Srbije saznati ime protivnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona i iz tog razloga vredno trenira svaki dan ovoga leta. Ne zapostavljaju u Bačkoj Topoli ni domaće prvenstvo, svesni da je težak put do novog uspeha i odbrane drugog mesta. Zato su rešili u taboru tima sa severa Srbije da osnaže ovogodišnju ekipu i prošire spisak igrača koji će konkurisati za startnih 11.

Izabrane vesti

Gotovo sve pozicije su pojačanje dovođenjem novajlija, a možda najbolji utisak je ostavio pridošlica iz Voždovca, Miloš Pantović. Ostatak se polako priključuje timu, zaigrali su i Simić, Ćirković, Mićić, Stanić i Šoš, ostalo je još da vidimo na delu i Uroša Milovanovića, koji je došao poslednji od svih novajlija.

Nije strateg tima Žarko Lazetić mnogo menjao tokom priprema u odnosu na prethodnu sezonu. Standardni sistem u formaciji sa tri igrača u poslednjoj liniji, dva krilna beka, tri vezna igrača i dva napadača. Umesto Ratkova društvo u napadu Saši Jovanoviću pravi pomenuti Miloš Pantović, te njih dvojica deluju kao već uigran tandem. Nema ni Luke Ilića, čiji odlazak će se nadomestiti dolaskom Petra Stanića, mada je Lazetić igrao i sa trojkom u sredini Kuveljić-Đakovac-Milosavljević.

Ni to nije delovalo loše. Na dosadašnje tri kontrolne utakmice, dva puta je slavio TSC (Voždovac i Celje), dok su protiv Šturma doživeli poraz, ali ne i ostavili loš utisak.

„Sjajna utakmica, protiv ozbiljnog i jakog protivnika koji igra drugačije od prethodna dva. Dosta će nam poslužiti ova utakmica, protivnik izuzetno direktan, pokušava da igra iz poslednje linije i napada prostor. Mi smo to odlično kontrolisali i nisu nam iz toga napravili šansu. Sa druge strane, defanzivno su izuzetno agresivni, igraju sjajno visoki presing. Imali smo i tu dobre trenutke, a negde smo lako gubili lopte. To je to normalno i očekivano, poslužiće nam ova utakmica za dobru analizu“, dao je ocenu meča protiv vicepravaka Austrije šef struke TSC-a u izjavi za klupsku televiziju.

Generalno je zadovoljan Lazetić prikazanim, njegova ekipa deluje organizovano, uigrano, pojačanja se polako uklapaju u tim. Vidljive su i neke karakteristike ekipe koje su joj prošle godine donele drugo mesto. Pogodak protiv Šturma je klasična postavka Topolčana, visoki presing, oduzeta lopta i pas ka napred, šut iz prve. Sve kao iz udžbenika.

„Ima detalja koje su mi se baš dopali, donosili ozbiljne situacije. Dali smo gol ponovo iz visokog presinga, što me raduje. Podelili smo minutažu igračima, ko je igrao prošli put 60 minuta, sada je igrao trideset. Za sada nema povreda, svi igrači su u trenažnom procesu“, naveo je Lazetić.

Najbolji igrač prošlosezonskog izdanja Mozzart Bet Superlige, Saša Jovanović i tokom priprema pokazuje kvalitet. Odigrao je do sada sve mečeve i vrlo dobro funkcioniše u tandemu sa Milošem Pantovićem.  

„Treniramo dvaputa dnevno, ovde smo odigrali dve utakmice, jedna pobeda i poraz istim rezultatom protiv Šturma. Primili smo gol u poslednjem minutu, ali najbitnije da je igra u obe utakmice bila dobra, kao i ritam. Atmosfera je super, što je najvažnije, spremamo se i uigravamo da dočekamo što spremiji početak prvenstva i kvalifikacije za Ligu šampiona“, rekao je Jovanović za Mozzart Sport.





tagovi

TSC Bačka TopolaŽarko LazetićSaša Jovanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara