Tuhel brani razočaravajuća pojačanja od 133.000.000 evra: Kepa je supersnažan, Verner nema razloga da bude frustriran

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.03.21. | 19:45

Nemac o problematici dvojice igrača od kojih se mnogo više očekivalo na Stamford Bridžu

Tomasu Tuhelu nije bilo potrebno mnogo vremena da preporodi Čelsi na psihofizičkom planu, ali je temperamentnom Nemcu više nego jasno da tek treba da se potvrdi na klupi londonskih Plavaca.

Dok su se jedni igrači podigli, drugi još uvek kaskaju ili nisu zadovoljni svojim statusom. To se najviše odnosi na Kepu Arizabalagu i Tima Vernera. Dvojac koji je ukupno plaćen 133.000.000 evra (Kepa 80.000.000, Verner 53.000.000).

Izabrane vesti

Španski čuvar mreže je odavno platio danak loše forme, pa ga je na gol-liniji nasledio Eduar Mendi, dok nemački napadač nije uspeo da se adaptira na uslove u Premijer ligi.

"Za Kepu sam prilično siguran da je razočaran što ne brani. To je jasno, ali kao što sam rekao on je supersnažan. On je naš igrač, ne utiče na to kako radimo sa njim, koliko mu verujem i da li mu verujemo. On želi da se nađe u sastavu Španije i jasno je da bi mu bilo lakše da brani redovno, ali ovde se ne radi o njegovim ličnim ciljevima, već o Čelsiju. Rekli smo u direktnoj komunikaciji između naših golmana da je Mendi broj jedan, a da je Kepa konkurent za to mesto", rekao je Tuhel.

(2,35) ČELSI (3,00) ATL. MADRID (3,40)

U svakoj situaciji golmansko mesto može biti promenjeno.

"On mora da bude spreman i mogu da kažem da je situacija upravo takva. On je 100 odsto pouzdan, vrhunski golman, vrhunski momak, sa vrhunskim učinkom na treningu, zajedno sa našim trećim golmanom Vilijem Kabaljerom. Ovo je izvanredno. To nam pomaže na treningu, jer je našim napadačima prilično teško da postignu gol", dodao je Nemac.

Timo Verner je postigao svega 10 golova na 38 nastupa u dresu Čelsija, trenutno je u razočaravajućoj seriji od pet vezanih mečeva bez gola u Premijer ligi, a na poslednjih 26 mečeva u svim takmičenjima samo se dva puta upisao u strelce.

"Za Tima mislim da sada nema razloga da bude frustriran, jer je odradio neverovatan meč protiv Liverpula, možda i najbolji otkad sam stigao u klub. Igrao je dobro i protiv Evertona, imao puno šansi da postigne gol, ali nije, i to je u redu. U ovakvoj situaciji to može da utiče na njegovo samopouzdanje, ali moj je savet da se ne fokusiraju na rezultat, već na proces. Korigujte donošenje odluka i svoju tehniku, jer za odluke treba izabrati pravi način, a ostalo će biti do lopte i protivničkog golmana. Nedostaje nam vremena, dali smo mu malo predaha protiv Lidsa. Iskreno, ovde niko ne krivi napadače. Timski napor je ključan i u napadu i u odbrani. Na kraju, moja je odgovornost da ih postavim na pravi način razmišljanja, prave pozicije i da ih pustim da igraju redovno", pojasnio je Tuhel.


tagovi

Tomas TuhelTimo VernerKepa Arizabalaga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara