(©Reuters)
(©Reuters)

Tuhel kivan na sudije i Sent Etjen: Kriterijum nije isti za sve, ovo je treća utakmica na kojoj dobijaju crveni karton protiv nas

Vreme čitanja: 2min | sub. 25.07.20. | 10:10

Klod Puel brani svog kapitena: “Nije postojala namera da se Mbape povredi, išao je na loptu.”

Minimalnom pobedom nad Sent Etjenom u finalu, Pari Sen Žermen je stigao do 13. trofeja šampiona Kupa Francuske. Međutim, senku na pobedu Parižana bacile su povrede Tila Kerera i Kilijana Mbapea koji su morali da napuste igru posle pola sata igre, a čelnike Svetaca situacija posebno brine jer već za dve nedelje njihovu ekipu očekuje meč četvrtfinala Lige šampiona sa Atalantom.

I ne bi u povredama dvojice fudbalera PSŽ-a bilo sporno da one nisu došle posle oštrih, nesportskih faulova igrača Sent Etjena. A, nije prvi put da se tako nešto dešava protiv Zelenih, na šta je posle meča ukazao i trener Parižana Tomas Tuhel.

Izabrane vesti

Pobedili smo u finalu, to je najbitnije, ali je bilo komplikovano iz više razloga. Postoji mnogo stvari koje treba da popravimo i analiziramo. Bila je ovo skupa pobeda. Tilo je dobio udarac i više nije mogao da trči. Kilijan, pa, svi ste videli. Ima veliku povredu. Ne znam šta da kažem. Ovo je naša treća uzastopna utakmica protiv Sent Etjena na kojoj oni dobijaju crveni karton u prvih pola sata. To nije zbog toga što su umorni. Iznenađen sam što smo odigrali ovakvu utakmicu. Ovo nisu dobre vesti za nas. Svako ko je video onaj faul je zabrinut. Naravno, zabrinut sam i ja“, istakao je Nemac.

Upitan da prokomentariše da li je sudija dovoljno zaštitio njegove igrače, nemački stručnjak je odgovorio:

"Naravno da nije. Počelo je sa onim faulom nad Nejmarom. Potom smo dobili tri žuta kartona jer smo tražili da nas sudija zaštiti posle faula nad Mbapeom. Kriterijumi nisu isti za sve. Najvažnije je da se zaštite igrači, svi, ne samo moji.

S druge strane, trener Sent Etjena Klod Puel ne vidi nameru u startu svog kapitena Loika Perina, već razlog pronalazi u – kvalitetu protivnika.

Problem je u posvećenosti i kvalitetu igrača Pari Sen Žermena. Misliš da imaš loptu, a oni mogu da izvedu majstorstvo u svakoj sekundi. To je i sada bio slučaj. Moramo da nađemo balans između beskompromisnosti i kontrole nad postupcima, da naučimo da nađemo pravu kombinaciju. Naravno da žalim zbog povrede i nadam se da nije ništa ozbiljno sa Kilijanom. Nije postojala namera da se on povredi, namera je bila da se ide na loptu, uverava francuski stručnjak.

Mbape se potom, kasnije tokom utakmice, vratio na klupu sa štakama i mobilisanom nogom. Težina njegove povrede i dalje nije poznata.


tagovi

Liga 1Pari Sen ŽermenTomas Tuhel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara