Tomas Tuhel (©Reuters)
Tomas Tuhel (©Reuters)

Tuhel ne strahuje od otkaza: Ne osećam da sam u opasnosti

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.11.20. | 00:55

Markinjos stao u odbranu svog trenera

Prethodne sezone Pari Sen Žermen je bio nadomak titule prvaka Evrope. Posle tri runde grupne faze u novoj nalazi se pred eliminacijom. Jedine bodove osvojio je protiv objektivno najslabijeg tima u grupi, Bašakšehira, dok je od direktnih rivala u borbi za prolaz u narednu rundu poražen, mada je bio u izglednoj poziciji da, iako bez Nejmara, Kilijana Mbapea, Marka Veratija i brojnih drugih prvotimaca, ostvari pobedu nad Lajpcigom. Međutim, u nekoliko navrata nije uspeo da duplira prednost, što su Bikovi kaznili i bacili vicešampiona Starog kontinenta na konopce.

A kada se tim nađe u takvoj situaciji, na udaru je obično trener. U ovom slučaju Tomas Tuhel. Po ko zna koji put od dolaska na Park Prinčeva, nemački stručnjak je meta kritika, te se na konferenciji za medije nakon meča ponovo aktivirala priča o eventualnom otkazu bivšem treneru Dortmunda.

Izabrane vesti

Mediji u Francuskoj uvek postavljaju isto pitanje, govore da sam u opasnosti. Tako je još od mog dolaska, ne znam zbog čega. Moj je utisak da su mediji i okruženje vrlo, vrlo kritični. Da li smatram da sam u opasnosti zbog poraza? Ni malo. Nemam problem sa klubom. Igrali smo protiv vodećeg tima Bundeslige i bili smo vrlo blizu vođstva od 2:0. Ne plašim se za svoju poziciju”, istakao je Tuhel, pa dodao:” Teško je objasniti šta se dogodilo u Lajpcigu. Nismo uspeli da postignemo drugi gol na 1:0, a onda smo napravili penal. Potom smo dobili i crveni karton, pa je postalo dosta komplikovanije sa deset igrača”, rekao je Nemac.

U odbranu trenera Pari Sen Žermena stao je defanzivac Markinjos, podsetivši na sve uspehe koje je klub ostvario sa Tuhelom na klupi, posebno u prethodnoj sezoni.

Naravno da ga podržavamo. Znamo kako se stvari odvijaju u fudbalu. Radi se o treneru sa kojim je klub imao najbolju sezonu u istoriji. U fudbalu nema strpljenja. Moramo da se fokusiramo na prave stvari. Danas je on naš trener u Pari Sen Žermenu i mi imamo poverenje u njega. Ako stvari ne idu dobro to nije samo krivica trenera, i igrači mogu da rade mnogo bolje takođe”, zaključio je brazilski fudbaler.


tagovi

Tomas TuhelPari Sen Žermen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara