Trenutak kada je pao gol (©Reuters)
Trenutak kada je pao gol (©Reuters)

Tuhel osetio moć, pa promenio devetoricu, Čelsi se kockao i jedva prošao Šefild (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 21.03.21. | 16:22

Sve zahvaljujujući autogolu Olivera Norvuda, izjednačen klupski rekord po broju uzastopnih mečeva bez primljenog gola

Čelsi je treći polufinalista FA kupa. Posle Sautemptona i Mančester Sitija Plavci iz Zapadnog Londona uspeli su da nadigraju Šefild junajted za dva gola vredna prolaza (2:0), ali je trijumf potvrđen tek u nadoknadi vremena posle novog pogotka rezerviste Hakima Zijeha.

Tomas Tuhel nema mnogo razloga da bude preterano zadovoljan onim što je mogao da vidi na Stamford Bridžu. Čelsi ni u četrnaestoj utakmici pod Tuhelovom komandom nije doživeo poraz, ali je danas izgledao najranjivije otkako je Nemac preuzeo komandu. Logično, pošto se u odnosu na meč protiv Atletika na terenu našlo devet novih igrača. Svi osim Kurta Zume i Matea Kovačića bili su zamenjeni, što je dovelo do toga da Blejdsi na momente izgledaju mnogo konkretnije i opasnije, pogotovo u drugom poluvremenu. Čelsi se ozbiljno kockao s plasmanom među četiri najbolja, iako na prvi pogled rezultat odaje utisak da je posao odrađen rutinski. Ali nije.

Izabrane vesti

Ako se pogleda kompletan tok meča Šefild je stvorio više opasnijih šansi i samo je pukom srećom ostao bez primljenog gola. Samo u završnih dvadesetak minuta Šefild je ozbiljno pripretio preko Dejvida Mekgoldrika, Olivera Mekburnija i onda u nadoknadi vremena preko Rajana Brustera, ali se mreža nemoćnog Kepe Arizabalage nije zatresla najviše zbog njihove nedovoljne preciznosti.

Jedini koji je danas od igrača Čelsija dobio prelaznu ocenu jeste Kristijan Pulišić. Američki reprezentativac nije uradio ništa opipljivo što bi se videlo na semaforu ili u zapisniku, ali je od svih fudbalera Čelsija na terenu bio najopasniji i pokazao najveću želju da uveća razliku i dokaže se Tuhelu. U poslednjim minutima prvog poluvremena imao je stopostotnu priliku da već tada potvrdi trijumf, ostao je sam pred Aronom Ramzdejlom posle velike greške Fila Jagjelke, ali je njegov pokušaj loba bio nedovoljno snažan, pa je engleski čuvar mreže ipak produžio život Šefildu. Vođstvo Čelsiju doneo je Oliver Norvud pošto je matirao Ramzdejla iz udarca Bena Čilvela sa preko 20 metara. Umesto da izbije, on je lopti samo promenio pravac i poslao je u nebranjeni deo mreže...

Tek što se zakotrljala lopta u nastavku Pulišić je ponovo zapretio. Pucao je snažno i umalo zatresao mrežu, ali je Ramzdejl nadljudskim naporima ponovo sačuvao kožu Blejdsima.

Ubrzo je inicijativu utakmice preuzeo Šefild. Izgledalo je kao da se Čelsi opustio i samo želeo da se utakmica završi što pre, ali je Tuhel osetio da je đavo odneo šalu, zato je morao da menja i uvede one koje je verovatno želeo da odmori. Tako su priliku dobili Džejms, Aspilikuetea, Zijeh, Haverc i Kante, jer je Plavcima škripalo praktično u svim linijama. Nisu se proslavili ni Gilmur, ni Hadson Odoi, pa ni Žiru, pa su promene donele novi život timu. Čelsi je opet preuzeo kontrolu utakmice, što je dovelo do toga da Zijeh iskoristi Čilvelovu asistenciju te postavi konačnih 2:0.

Čelsi je u četrnaest utakmica pod Tomasom Tuhelom primio samo dva gola, a ovo je sedma uzastopna bez da se mreža zatresla, čime je izjednačen klupski rekord.

ENGLESKA, FA KUP - ČETVRTFINALE

Subota

Bornmut - Sautempton 0:3 (0:2)

/Đenepo 37, Redmond 45+1, 59/

Everton - Mančester Siti 0:2 (0:0)

/Gundogan 84, De Brujne 90/

Nedelja

Čelsi - Šefild junajted 2:0 (1:0)

/Norvud 24, Zijeh 90+2/

18.00: (3,05) Lester (3,25) Mančester Junajted (2,40)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Šefild junajtedČelsiTomas TuhelOliver NorvudHakim Zijeh

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara