Tumbaković: Nismo mnogo pokazali, moramo da igramo brže

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.09.20. | 00:04

Priznaje greške u veznom redu

Priznaje selektor Ljubiša Tumbaković - nije bilo dobro. Ni u Rusiji (1:3), a još manje protiv Turske u Beogradu (0:0).

Očekivao je srpski selektor bolju igru od svojih pulena, ali priznaje da za ono što je reprezentacija prikazala, nije zaslužila visoku ocenu.

Izabrane vesti

Najveća briga je što Srbija nije pokazala nikakav napredak u igri, a vremena ni mečeva za uigravanje pred utakmicu godine u Oslu sledećeg meseca više nema.

"Ovaj septembarski termin smo shvatili kao ključni za našu pripremu, za pravljenje atmosfere i ambijenta za meč sa Norveškom. Bilo je protiv Rusije nekih boljih detalja nego na meču sa Turskom, u prvom poluvremenu nismo imali željenu energiju, nismo ulazili u igru iz pasa, kao što sam tražio, da budemo dominantni u posedu. A, onda se u drugom poluvremenu namestilo da igramo sa fudbalerom manje. Ono što je dobro, ako je nešto dobro, jer moram da budem realan i da kažem da nismo mnogo pokazali je htenje sa igračem manje. Nismo primii gol, ali ostaje veliki problem u organizaciji igre", priznao je Tumbaković.

Ne zamera srpski selektor Kolarovu na dobijenom crvenom kartonu.

“Mislim da tu nema mesta za kritiku. Ako je negde pogrešio, to je bilo kod prvog žutog kartona. Ono što je pokazao u prvom poluvremenu je bilo jako dobro, on na toj poziciji igra i u svom klubu”.

Svestan je Tumbaković šta je najveći problem u igri Srbije.

“Ako smo negde napravili grešku onda je to u veznom redu. Tu moramo da budemo ubedljiviji, da imamo brži protok lopte, sa sa više igrača idemo napred. Optimizma i dalje ima, jer ovo nije naša prava slika, imali smo samo nekoliko zajedničkih treninga. Očekujem da sve bude bolje kada igrači budu imali više utakmica u nogama u svojim klubovima”.


tagovi

Ljubiša Tumbaković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara