(©hskzrinjski.ba)
(©hskzrinjski.ba)

Tuzla Sita ne da čelo, Zrinjski uhvatio ritam i sve je bliži vrhu

Vreme čitanja: 5min | sre. 14.09.22. | 11:47

Premijer liga Bosne i Hercegovine: Danas tri odložene utakmica trećeg i četvrtog kola

(od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

Od početka Premijer lige Bosne i Hercegovine, dosta utakmica je odlagano, pa iz tog razloga nekoliko klubova kasni s brojem mečeva. Neki od njih imaju, jednu, neki dve, a neki i po više odloženih utakmica. Svaka srieda se koristi da se to sve stigne, pa će i danas biti odigrana tri susreta.

Izabrane vesti

Posle premijernog ulaska u društvo najboljih, Igman je uspeo da sakupi devet bodova. Od onog trijumfa nad Sarajevom na samom početku, krenula je loša serija rezultata pa se na drugu pobedu čekalo čak do minulog vikenda u kojem je savladan Leotar sa 3:1. Tim iz Konjica je pretposlednji na tabeli, pa je jasno da će voditi borbu za opstanak, ali daleko od toga da ih neko gleda kao autsajdere.

Između dva pomenuta trijumfa, upisao je tri remija i dva poraza, a zanimljivo je da je u svakom susretu bilo jako tesno. Dakle, nije ga niko preterano naigrao, a mogao je da osvoji mnogo više od ta tri boda. Ima Igman svoju računicu. Ekipa je motivisana i željna dokazivanja, što je bilo vidljivo u svim prethodnim susretima, a današnji bodovi bi za njih bili zlata vredni.

Raduje me što smo vratili optimizam pobedom protiv Leotara. Čim imamo klasičnog napadača u timu, mnogo smo kvalitetniji. U prethodnim utakmicama, jedino mogu reći da nas je Željezničar nadigrao iako smo izgubili 1:0. Tuzla Siti jeste kvalitetna ekipa, igra jako lepo, postiže mnogo golova. Mi smo motivisani kao što smo bili u svim prethodnim susretima i želimo da se prikažemo u najboljem svetlu“, istakao je Adnan Elezović, trener Konjičana.

Kada je startovala nova sezona Premijer lige, malo ko je u BiH javnosti video Tuzla Siti kao jednog od favorita za osvajanje titule. Međutim, kako vreme prolazi, Tuzlaci sve više kupuju javnost dobrim igrama. Iako imaju dve utakmice manje nalaze se na čelu tabele sa 16 bodova. Pride, ubedljivo su najefikasnija ekipa prvenstva sa čak 21 postignutim pogotokom. Sve to, epilog je jedne lepršave i efikasne igre koju gaji iskusni trener Dragan Jović. U poslednjih pet mečeva upisali su četiri trijumfa i jedan poraz. U pomenutim pobedama postigli su čak 14 golova, pa je jasno da se i Igmanu danas ne piše dobro. Naravno, ukoliko Tuzlaci odigraju onako kako su do sada. Gosti su favoriti, a s obzirom da bi čelnu poziciju zadržali eventualnim trijumfom, jasno je da će domaćin imati jako težak posao.

"Naša ekipa je u jako dobroj formi, a sve to pokušaćemo da nastavimo i sada. Znamo da će biti nezgodno, jer je domaćin jako motivisan. Mnogo trče i opasni su iz tranzicije, ali smo se pripremili. Svesni smo i da nam ova utakmica mnogo znači pa ćemo se potruditi da dođemo do pobede“, rekao je iskusni šef struke tima iz Tuzle Dragan Jović.

SLOBODA – VELEŽ (16.00)

Došlo vreme i da ekipe sa velikim renomeom igraju bitku za opstanak. Timovi od kojih su nekada strahovali klubovi iz bivše Jugoslavije, sada su u situaciji da odlučuju o premijerligaškoj sudbini. Sloboda je trenutno na desetom mestu sa 10 bodova, koliko ima i Velež koji nalazi na poziciji iznad. Ono što je karakteristično za obe ekipe jeste da u ovoj sezoni igraju jako tvrdo i bez puno pogodaka. Sloboda je u prethodnih pet susreta upisala ubedljiv trijumf nad Slogom 4:2, dva remija sa Igmanom i Željezničarom, dok su poraženi od Zrinjskog i Posušja. Ekipa iz Tuzle se dobrano pojačala dovođenjem iskusnih igrača poput Nikole Komazeca, Stojana Vranješa i Amera Bekića. Da će biti veliko pojačanje Komazec je pokazao u dosadašnjem delu, ali će danas Sloboda morati igrati bez njega jer ima kartone, što će svakako biti hendikep.

Ni Velež se ne može da se pohvali formom. U poslednjih šest utakmica uspelo je da savlada samo Tuzla Siti. Mada, čini se kako su Mostarci sve svoje frustracije istresli upravo na lideru tabele, jer je rezultat bio 4:0. Osim toga, tim Amara Osima pati u napadu, jer osim te utakmice u pet poslednjih, Velež je postigao samo jedan pogodak, i to u domaćem remiju sa Igmanom. Dakle, nikako da pronađu dobitnu formulu za rezultate, a s obzirom na gol razliku i jednih i drugih, danas ne bi trebalo očekivati mnogo golova.

SLOGA – ZRINJSKI (18.00)

Sloga je već pokazala da je najprijatnije iznenađenje lige. Tim koji po prvi put igra u društvu najboljih, više ni u jednom duelu nije autsajder. Imaju drugi najbolji napad lige, pa se u njenim utakmicama uvek može očekivati mnogo golova. Trenutno je na sedmom mestu tabele sa 11 bodova, zanimljivo, jednim bodom manje u odnosu na današnjeg rivala, koji ima četiri utakmice manje. U poslednjih pet susreta Sloga je savladala Igman i Velež, remizirala sa Širokim, a onda vezala dva poraza od Slobode i Tuzla Sitija. Jasno je da joj danas neće biti lako, jer joj u goste stiže aktuelni šampion, koji se polako, ali sigurno zahuktao i želi da se vrati u sam vrh premijerligaške tabele.

Kada je Zrinjski igrao evropske utakmice, kao da je ostalim premijerligašima poručio 'Samo vi igrajte, stići ćemo vas'. Malo po malo, Plemići jure ka vrhu tabele. Tri vezana trijumfa dovela su ih od dna tabele na sredinu, a s obzirom da imaju čak četiri utakmice manje, dovoljna zaliha da se opet vrate na samo čelo. Priliku za to imaju već danas, gde ih očekuje motivisan i rastrčan protivnik, ali i lep teren. Ukoliko trijumfuje, Zrinjski bi se popeo na četvrto mesto tabele, sa čak tri utakmice manje od ostalih što bi svakako bio veliki posao za nastavak sezone. Samim tim, Plemići bi opet bili prvi favoriti za titulu. Sve to, dovoljan je razlog da su gosti mnogo bliže današnjopobedi.

----------------

Možeš li ti da budeš današnji pobednik i osvojiš put u Katar na Svetsko prvenstvo?

----------------

PREMIJER LIGA BOSNE I HERCEGOVINE – ODLOŽENI MEČEVI 3. I 4. KOLA

Sreda

16.00: (3,70) Igman (3,30) Tuzla Siti (1,97)

16.00: (2,60) Sloboda Tuzla (2,90) Velež (2,85)

18.00: (6.25) Sloga D. (3,90) Zrinjski (1,60)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Premijer liga BiHBiHBiH 1ZrinjskiVeležTuzla SitiSloboda Tuzla

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara