(©Reuters)
(©Reuters)

Tvrdoglavog Rangnika pogrešne rokade skupo koštale, odbrana Austrije bez Dragovića ipak nije natprosečna

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.09.22. | 19:05

Arnautovićev rekord u senci ispadanja iz A divizije Lige nacija...

Kada je Ralf Rangnik odlučio da skloni Aleksandra Dragovića, dugogodišnji potporni stub Austrijanaca, pravdao je takav potez direktor Peter Šetel rečima da na štoperskoj poziciji i bez njega imaju dovoljno kvaliteta i kvantiteta. Čak i da je natprosečan. Nije se to videlo u Ligi nacija. Prvi presek je takav da nemački strateg nije položio ispit. 

Ispala je Austrija iz elitnog ranga Lige nacija, spustila se u B diviziju. Pitanje je koliko je uopšte bilo realno da se u njemu i zadrži u konkurenciji Hrvatske, Danske i svetskog prvaka Francuske. Priznao je Ralf Rangnik da je u poslednjem meču grupne faze, protiv Hrvata u Beču, doneo dosta pogrešnih odluka i izvršio rokade koje su više štetile nego koristile.

Izabrane vesti

Platio je Nemac ceh za loše procene i odabire, ali tvrdnju da Austrija ima dobru odbranu, iako je kapitulirala u pet vezanih utakmica - mreža ostala netaknuta samo na otvaranju Lige nacija u Gradskom vrtu - ne planira da pobije. Ostaje pri tom stavu i indirektno najavljuje da ništa neće menjati.

“Imamo preveliku ponudu zaista kvalitetnih centralnih defanzivaca. Na drugim pozicijama moramo da improvizujemo, konkretno po bokovima”, rekao je Rangnik posle meča u kojoj je Hrvatska dala tri gola Austrijancima na gostovanju i poslala iz u B diviziju. 

Status veterana koje je odstranio nije komentarisao u delikatnom trenutku, ali je poprilično jasno da otpisane neće rehabilitovati. Aleksandar Dragović će očigledno na povratak u državni tim morati da sačeka odlazak nemačkog stratega...

Štoper Crvene zvezde poziv nije dobijao otkako je Rangnik zamenio Fodea u selektorskoj ulozi. Propustio je kompletnu Ligu nacija, iako je Peter Šetel uveravao da je to samo privremena odluka kako bi šansu dobili i mlađi, da je i dalje kapiten reprezentacije, da će imati priliku da imati priliku da obori rekord Andreasa Hercoga. Nije je dobio, ostao je na 100 nastupa za Austriju, ali je rekord pao. 

Marko Arnautović je 104. put igrao pod austrijskom državnom zastavom protiv Hrvata, preuzeo je štafetu, međutim, previše razloga za slavlje nije imao. Ne u takvim trenucima. Kratko je prokomentarisao to šo je postao igrač sa najviše nastupa.

“Moj rekord neće dugo trajati”, siguran je Arnautović, jer mu je znatno mlađi David Alaba sa 96 odigranih utakmica za petama. 

Makar nakratko će napadač Bolonje biti na samom vrhu, a koliko će Ralf Rangnik potrajati na klupi Austrije? 

Zavisiće ponajviše od rezultata u kvalifikacijama za Euro 2024. 

Sumnja se još nije javila, uprkos tome što je Austrija nanizala pet utakmica bez pobede i u tom periodu osvojila jedan bod. Ali, izjave Ralfa Rangnika kojima je pokušao da skine odgovornost jesu privukle pažnju austrijske štampe. Pogotovo ona posle poraza od Francuske.

”Da je Kilijan Mbape igrao za nas, utakmica bi se drugačije završila. Ali, nažalost, nemamo Kilijana Mbapea”. 

Nema Austrija igrača svetske klase, ali trenutno poziv ne dobijaju ni najbolji koje ima. Osetio je to na svojoj koži i Baugartlinger. Eksperimenti nemačkog trenera do sada nisu urodili plodom.


tagovi

Aleksandar DragovićMarko ArnautovićRalf Rangnikreprezentacija Austrije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara