(©Reuters)
(©Reuters)

U Argentini se oseća miris Superklasika

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.12.20. | 21:23

Nedelju dana pred najveći meč u zemlji Boka Juniors i River imaju zadatak da pobede

Najveća pažnja u čitavoj fudbalskoj javnosti Južne Amerike ovih dana je usmerena ka Kopa Libertadoresu. Boka i River igraju polufinale, čekaju nas dva prava fudbalska klasika, plavo-zlatni su se ukrstili sa Santosom, dok će se Milioneri sa Palmeirasom boriti za finale. Mogli bi ponovo da gledamo Superklasiko u samoj završnici elitnog južnoameričkog takmičenja, ali ko će se boriti za trofej saznaćemo tek 13. januara. Do tada će najljući rivali argentinskog fudbala snage odmeriti u Kupu Dijega Armanda Maradone. Veliki derbi zakazan je za treći januar i najverovatnije će doneti odluku o tome ko ide u finale novoformiranog takmičenja, ali prethodno moraju da ostvare željene rezultate u trećem kolu. Pobeda je imperativ za Boku u susretu sa Urakanom (23.20), River mora da savlada Arsenal Sarandi (01.30) kako bi zadržao korak za gradskim rivalom.

Izabrane vesti


Posle dominacije u četvrtfinalu Kopa Libertadores protiv Rasinga (2:0) Boka u dobrom raspoloženju čeka ekipu Urakana. Sastav iz Buenos Ajresa juri drugu pobedu u Grupi A (u prva dva kola remi sa Arsenal Sarandije i pobeda protiv Independijentea) protiv Urakana koji ima bod manje i u minulom kolu je doživeo poraz od River Plejta (1:3). Gosti su imali dva dana više odmora, uzdaju se i najboljeg strelca grupe Čaveza (4) i nadaju se iznenađenju. Boka mora da pobedi. Migel Anhel Ruso će odmoriti Karlosa Teveza i Estebana Andradu, a potvrđeno je da u timu zbog problema sa mišićima neće biti ni Dijega Gonzalesa. Kolumbijac Edvin Kardona će biti u centru pažnje, posle tri postignuta pogotka u prva dva duela u kupu.

River je za razliku od Boke odmoran, nisu igrali tokom sedmice u Kopa Libertadores kako su još 17. decembra deklasirali Nasional u četvrtfinalu (2:6 u revanšu). Spremni su za drugu pobedu u Grupi A. Četa Marsela Galjarda je u sjajnoj formi, vezali su 11 mečeva bez poraza, na poslednja dva postigli su devet pogodaka. Arsenal Sarandi je sa druge strane najpre otkinuo bod Boki na početku plej-ofa, ali je potom doživeo poraz kod kuće od Argentinos Juniorsa i poraz bi ih praktično isključio iz borbe za prvo mesto. U tim su se vratili Enco Perez i Naćo Fernandez, jedino će Galjardu nedostajati Paulo Dijaz zbog problema sa kukom. Arsenal će imati težak zadatak.


Posle susreta sa Urakanom i Arsenal Sarandijem, Boka i River će koplja ukrstiti u 249. Superklasiku (3. januar, 01.30). Ukoliko ostvare pobede u trećem kolu i na taj način zadrže realne šanse za plasman u finale Kupa Dijega Armanda Maradone, odluka bi mogla da padne u derbiju.

KUP DIJEGA ARMANDA MARADONE, PLEJ-OF, GRUPA A - 3. KOLO

Nedelja

23.20: (1,70) Boka Juniors (3,45) Urakan (5,00)

Ponedeljak

01.30 (1,30) River Plejt (5,30) Arsenal Sarandi (8,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Argentina 1UrakanArsenal SarandiRiver PlejtBoka juniors

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara