U Barseloni nije prošao, kod De Zerbija su mnogi proigrali, možda će i Ansu Fati

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.09.23. | 14:52

Mladi ofanzivan na jednogodišnoj pozajmici

I ’ajde sad: da li je igrač za Barselonu ili za Brajton? Vodiće se polemike da li su ga samo povrede sputale da pokaže šta zna na Nou Kampu, jer je povremeno izgledao uverljivo, međutim, kad su Katalonci odlučili da ga se makar privremeno reše logično je zapitati se da li je toliko kvalitetan ili je sve posledica toga što su mu predsednici (pređašnji Đordi Bertomeu i sadašnji Đoan Laporta) sve vreme titrali.

Mada, Roberto de Zebri deluje ozbiljno. Takav mu je i tim. Uzbudljiv i atraktivan. U takvom okruženju bi Fati mogao da se snađe, pod dva uslova: da bude zdrav i da se manje zabavlja, a više bude posevećen direktnom fudbalu, jer kod Italijana takvi prolaze. Kad je već odlučio da odbije već utanačen prelazak u Totenhem, red je da Fati uradi nešto na Ameks stadionu, gde je poslednjeg dana letnjeg prelaznog roka promovisan kao veliko pojačanje.

Izabrane vesti

Ansu je stigao na pozajmicu do kraja sezone. Dogovor između klubova je takav da po isteku ove saradnje premijerligaš neće imati pravo otkupa, već će se mladi fudbaler vratiti u Barselonu. Englezi su se obavezali da pokriju 80 odsto njegov plate, koja je na godišnjem nivou koštala Katalonce oko 5.000.000 evra bruto.

Fati nikad nije ispinio očekivanja kad je predstavljen kao „novi Mesi“, zadužio je i desetku pošto je Argentinac otišao u Pari Sen Žermen pre dva leta. Prikazao je manje od očekivanog. Da, behu i golovi i asistencije, ali povremeno. U kontinuitetu – ne. Između ostalog zbog tih povreda. Zato je važno da bude na terenu. I da prihvati De Zerbijeve zahteve, jer nekadašnji trener Sasuola i Šahtjora čini igrače boljim nego što jeste.

Galebovi su prethodno doveli Žoao Pedra iz Votforda, Karlosa Balebu iz Lila, Barta Verbrugena iz Anderlehta, štopera Fjorentine Igora, dok su kao slobodni igrači stigli Mahmud Daud iz Borusije Dortmund i Džejms Milner iz Liverpula.

 


tagovi

Ansu FatiBarselonaBrajtonTransferiLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara