Foto: Reuters
Foto: Reuters

U Barsi se pitaju - šta je to levi bek: Alba zbog virusa van konkurencije

Vreme čitanja: 1min | uto. 28.12.21. | 12:46

Defanzivac novi u nizu odbrambenih igrača van stroja

Barseloninim problemima u defanzivi nema kraja, a novi u nizu igrača kojem sledi pauza usled zdravstvenih problema je Đordi Alba. Iskusni levi bek bio je pozitivan na virus korona na poslednjem testiranju, te mu predstoje izolacija i pauza usled koje će gotovo izvesno propustiti prvi duel u 2022. godini i gostovanje Majorci 2. januara.

Izostanak Albe dodatno je intenzivirao Ćavijeve glavobolje u defanzivnoj liniji, uz akcenat na poziciju levog beka. Španski strateg nakon poslednjie vesti praktično nema nijednu opciju za odbrambenu poziciju uz levu aut liniju, čak ni kada su alternativna rešenja u pitanju.

Izabrane vesti

Uz španskog beka, van stroja je i Seržinjo Dest, defanzivac kojem je primarna uloga uz suprotnu stranu terena, međutim nije mu neznana ni funkcija koju obavlja Alba. Probleme je produbio i izostanak Klemona Lenglea, uz Samjuela Umtitija jedinog štopera Katalonaca koji se bolje služi levom nogom.

Uz pomenute izostanke, u konkurenciji makar narednih nedelju dana neće biti Dani Alveš koji je poput Albe pozitivan na korona virus. Sa imenm iskousnog Brazilca završava se lista defanzivaca koji nisu u konkurenciji za naredne izazove, međutim zbog zdravstvenih problema Ćavi ne može da računa ni na Pedrija, Serži Roberta, Memfisa Depaja i Martina Brajtvajta.


tagovi

Đordi Alba

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara