Foto: AFP
Foto: AFP

U početku nismo razumeli Gatuza, nismo znali kako da se krećemo…

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.09.22. | 14:09

"Kada sam pored njega, prolazim brzo da me ne bi udario", našalio se kapiten Valensije Hoze Gaja

Potez uprave koji nije obećavao. Čak su navodno pojedine pristalice kluba krenule u sakupljanje potpisa protiv angažovanja Đenara Gatuza kada je saznala da bi italijanski stručnjak mogao da preuzme kormilo njihovog kluba. Nimalo dobar uvod u novu avanturu za temperamentnog Italijana. A dva poraza u uvodna tri kola dala su dodatan motiv navijačima Slepih miševa da osuju paljbu po legendarnom vezisti.

Situacija se u međuvremenu popravila, Valensija je na reprezentativnu pauzu otišla iz gornjeg dela tabele i požar se vremenom stišao. Za to su zaslužne partije na Mestalji gde je Gatuzova ekipa osvojila svih devet bodova koje trenutno ima, uz gol-razliku 9:2 na četiri utakmice.

Izabrane vesti

"Istina je da smo startovali vrlo dobro, posebno kod kuće, i da smo povratili entuzijazam. Mestalja je ponovo neverovatna, nije bitno da li je ponedeljak ili nedelja, stadion je uvek pun. Pokazali smo da smo dosta jaki kod kuće i sada nam je dužnost da se na isti način takmičimo i u gostima", ističe kapiten Valensije Hoze Gaja koji se trenutno sa reprezentacijom Španije priprema za mečeve Lige nacija.

Poznato je od ranije da Gatuzo voli da podeli po koju "ćušku", a španske novinare je zanimalo da li ih je bilo i na treninzima Valensije.

"Nekoliko. Ako vas udari, to je zato što vas zaista ceni, na taj način iskazuje naklonost. Istina je da prvih nekoliko dana nismo znali kako da se krećemo, jer ga nismo razumeli, ali smo kasnije uspeli. Kad sam pored njega, prolazim brzo da me ne bi udario", našalio se Gaja.

U prethodnom periodu često se spekulisalo o budućnosti levog beka Valensije, ugovor mu ističe na kraju sezone, a nije tajna da je Barselona već neko vreme zainteresovana za njega. Ipak, Gaja namerava da produži ugovor i ostane na Mestalji, tamo gde je i ponikao.

"Istina je da su pregovori ušli u bitnu fazu, uvek sam isticao kako je moja namera da ostanem. U prvom timu sam toliko godina. Pre nekoliko dana prošlo je deset godina od mog debija. Činjenica da sam sinonim za ‘valensijanizam‘ za mene je nešto veoma lepo", rekao je Gaja.

Foto: AFPFoto: AFP



tagovi

Hoze GajaĐenaro Gatuzo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara