Predstavnici Mančester Sitija (©AFP)
Predstavnici Mančester Sitija (©AFP)

U Realu šokirani, Toni Kros i Iker Kasiljas ironični povodom izbora za najbolji klub sezone

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.10.22. | 01:17

Neočekivano, Frans fudbal je priznanje dodelio Mančester Sitiju

Na putu ka osvajanju Lige šampiona prošle sezone Real Madrid je eliminisao čak četiri kandidata iz najužeg kruga favorita za trofej - Pari Sen Žermen, Čelsi, Mančester Siti i Liverpul. U međuvremenu su Madriđani osvojili i Primeru, Superkup Španije i Superkup Evrope. Istovremeno, Mančester Siti je bio prvak Engleske u neizvesnoj trci s Liverpulom, kojem su za utehu pripali FA kup i Liga kup Engleske.

Ipak, oba engleska predstavnika završila su ispred Reala u Frans fudbalovom izboru za najbolji klub prošle sezone.

Izabrane vesti

Bez obzira na to što kriterijum za dodelu priznanja nije bio samo učinak najboljeg tima, već i ženske selekcije, kao i mlađih kategorija, te broj nominovanih igrača u ostalim kategorijama, odluka da se Real Madrid ne nađe na prvom mestu je zaista čudna. Toliko da je i sam klub reagovao, kao i nemački vezista Toni Kros.

Madriđani su se povodom ovog izbora oglasili na društvenim mrežama samo postavljanjem sličice očiju koje gledaju u neverici, dok je Kros ironičnog upitao svoj klub da li je zadovoljan trećim mestom.

Razočaran je bio i nekadašnji kapiten i golman Reala, Iker Kasiljas. Prvo je na svom Twitter profilu konstatovao da su nagrade Frans fudbala "smešne", te da je jedan od malobrojnih izbora s kojima se slaže taj da Zlatnu loptu dobije Karim Benzema, a onda sarkastično čestitao Madriđanima na trećem mestu.

Prošle godine nakon nove, sedme, Zlatne lopte u rukama Lionela Mesija dosta se diskutovalo o tome da li ju je Argentinac zaslužio ili je prestižno priznanje trebalo dodeliti Robertu Levandovskom. Iako se čini da je Poljak oštećen, mogu se naći kontraargumenti.

Ovaj put teško ih je uvideti. Čak i da je broj nominovanih igrača mnogo veći, da ženski tim i mlađe selekcije imaju više uspeha, neshvatljivo je da to može napraviti toliku razliku da evropski i nacionalni prvak bude tek na trećem mestu.


tagovi

Real MadridZlatna loptaMančester SitiToni Kros

Obaveštavaj me

Man. Siti
Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara