Sporni detalj s meča (©Reuters)
Sporni detalj s meča (©Reuters)

U Torinu besni, sudije Gvida i Masa častili Inter: Neshvatljivo da nisu svirali penal (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 14.03.22. | 09:09

Prekršaj Andree Ranokje nad Andreom Belotijem video se iz aviona

Inter je izvukao remi, ali da je bilo pravde, verovatno bi sva tri boda završila u Torinu, jer Nerazuri ne bi ni dobili šansu da se vrate u meč da je sudija Marka Gvida još u prvom poluvremenu, pri vođstvu domaćih od 1:0, svirao penal za Granatu zbog prekršaja Andree Ranokje nad Andreom Belotijem.

Trener Torina Ivan Jurić je pobesneo, a ima i zbog čega, jer je snimak pokazao da je detalj iz 36. minuta, najblaže rečeno, penal kao vrata. Ranokja je prvo povlačio Belotija za dres, to i nekako, ali potom je uklizao i sasvim očigledno ga pokosio.

Izabrane vesti

Gvida je samo odmahnuo rukom, a da sve bude gore reakcije nije bilo ni iz VAR sobe u kojoj je sedeo sudija internacionalac Davide Masa.

Ovo je samo poslednja u nizu situacija u kojima smo oštećeni. Ovog puta neobjašnjivo. Čist penal i nikome nije jasno zašto nije dosuđen. Siguran sam da će pokušati da objasne, ali jednostavno ne mogu“, rekao je Jurić pre no što je završio.

U potpunosti su uništili utakmicu. Trebalo je da vodimo sa 2:0“.

Ako je Jurić i morao da pazi šta priča zbog potencijalnih kazni, direktor Torina Davide Vanjati nije se štedeo.

Objektivna greška. Nije moje subjektivno mišljenje. U stvari videli smo dve čiste greške, jer prvo sudija nije svirao penal, a onda ni VAR soba nije tražila da se situacija pregleda. Iskreno ne mogu to da razumem. Otišao sam do sudije na poluvremenu i rekao mu da je bio penal, odgovorio je da ga iz VAR sobe nisu zvali. Davide Masa je internacionalni sudija, nemoguće je da nije video faul... Neprihvatljivo“.

Stručni konsultant i bivši sudija Luka Mareli potrvdio je za Dozn da za ovakvu grešku nema opravdanja, posebno za odluku VAR-a da ne pozove Gvidu da pogleda u monitor kako bi bio siguran šta čini. Mareli se osvrnuo i na raniji detalj, koji su Interovi navijači isticali kao objašnjenje, da je Beloti prvo igrao rukom, ali je istakao da to nije tačno, jer ga je lopta pogodila u bradu.

Ovo inače nije prvi put ove sezone da je Davide Masa pod lupom javnosti. Grešio je i kada je u VAR sobi i kada je na terenu. U oktobru su i Žoze Murinjo i Lučano Spaleti isključeni zbog toga što su sarkastično ili ne izražavali zadovoljstvo zbog suđenja u remiju Rome i Napolija bez golova. Zatim je na utakmici Milana i Napolija, istina na signalizaciju iz VAR sobe, poništio gol Franka Kesija za 1:1 u 90. minutu, pošto je Olivije Žiru bio u ofsajdu dok je na leđima ležao na travi pre udarca Pjera Kalulua. Tek potom je lopta stigla do Kesija.

Na kraju, u sudaru Rome i Juventusa (3:4) opet je morao da čeka pomoć iz VAR sobe pre no što je shvatio da je Matijs de Liht rukom zaustavio udarac Tamija Abrahama. Srećom po Juve, Vojćeh Ščensni je odbranio taj penal.



tagovi

Davide MasaAndrea BelotiAndrea Ranokija

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara