(©hskzrinjski.ba)
(©hskzrinjski.ba)

U Trebinju David protiv Golijata

Vreme čitanja: 4min | ned. 16.10.22. | 13:13

Velež hvata priključak za gornji deo tabele Premijer lige BiH

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

Posle pobeda Igmana nad Tuzla Sitijem i Širokog Brijega nad Željezničarom u subotu, ove nedelje će biti spuštena zavesa na 14.kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine, utakmicama u Trebinju i Gabeli.

Izabrane vesti

14.30: (6,50) Leotar (3,70) Zrinjski (1,52)

Leotar se nalazi u teškoj situaciji. Osvojenih 11 bodova i držanje fenjera sigurno nije ono što su očekivali u taboru trebinjskog premijerligaša, ali gledajući po rezultatima, zaista se ne može reći da nije zasluženo. Dve uvodne pobede nad Veležom i Borcem nagoveštavale su drugačije, ali onda dolazi katastrofalan niz rezultata, pa je tek u prošlom kolu, pobedom nad Slogom, Leotar uhvatio priključak u borbi za opstanak.

Na ruku im ne ide to što im u jako važnoj utakmici stiže mostarski Zrinjski. Ekipa koja i ove sezone samo potvrđuje kvalitet i epitet najbolje ekipe u BiH. Domaći imaju svoju računicu. Neće tu biti prelepe igre niti puno golova. Težiće jednoj čvrstoj, borbenoj igri te iz toga pokušati doći do pobede. Jer se drugačije protiv Zrinjskog ne može.

"Dočekujemo šampiona i ekipu koja je već dugo vremena dominantna i dobro vođena od trenera Sergeja Jakirovića. Dobro su popunjeni na svim pozicijama. Mi nismo ekipa koje može nekome da preti, pa ni Zrinjskom, koji je i u Evropi pravio dobre stvari. Ali, ono što nam niko ne može oduzeti je vera u nas same i naš princip iz prethodne tri utakmice da ćemo dati svoj maksimum na terenu, kao što je bio u prethodnim utakmicama. Sa time će naše šanse protiv jedne sjajne ekipe biti veće. Verujem u svoje sjajne momke", rekao je Marko Maksimović, trener Leotara.

Dok Leotar kuburi u borbi za opstanak, Zrinjski dominira prvenstvom. Istina, trenutno su drugoplasirani ali sa bodom manje i dve utakmice manje od prvoplasiranog Širokog Brijega. U slučaju da se danas trijumfuje, Plemići će opet doći na čelo tabele. I ako upišu pobedu i u toj odloženoj utakmici, bodova razlika će biti mnogo veća.

Dakle, tim iz Mostara je furiozno počeo sezonu kao i prošle godine i samo je pitanje vremena kada će se odvojiti na tabeli, jer ih ni paklen raspored subota - srijeda ne sprečava u tome. Danas su takođe veliki favoriti i bilo bi zaista veliko iznenađenje ako Zrinjski ne pobedi, ali ne treba zaboraviti važnost meča za domaće.

"U dobroj smo seriji rezultata i to me raduje. Momci fantastično rade i sve nam se to vraća. Očekuje nas teško gostovanje u Trebinju, jedan specifičan teren i motivisan domaćin. Moramo se spremiti na to. Pobedu nam sigurno neće pokloniti, pa ćemo morati biti pametni. Naš cilj je jasan. Pobeda", istakao je šef stručnog štaba Zrinjskog Sergej Jakirović.

14.30: (1,58) Velež (3,50) Sloboda Tuzla (6,25)

Posle čak četiri vezana remija, Velež je konačno uspeo da upiše pobedu, ali je odmah potom poražen od Zrinjskog. Rođeni su trenutno osmi sa 16 bodova, što je svakako ispod očekivanja za ekipu koja je aktuelni osvajač Kupa BiH. Današnja utakmica biće važna za njih iz razloga što bi se eventualnim trijumfom popeli blizu pozicije koja vodi u Evropu, tako da će ovo biti prilika za priključak gornjem domu tabele. Velež ima jako solidnu ekipu kao i iskusnog trenera na klupi. Samo je pitanje koliko će Amaru Osimu trebati vremena da sve svoje zamisli lepo uklopi i skocka ekipu po svojoj meri. Možda već danas stvari krenu pravim putem.

Slobodu očekuje grčevita borba za opstanak. S obzirom na situaciju u klubu uoči početka, možda i očekivano. Trenutno su pretposlednji sa bodom više od Leotara, pa im je svaki bod zlata vredan. Umeli su Tuzlaci da iznenade nekim dobrim rezultatima, ali čini se kako vreme prolazi tako dolazi do izražaja oskudan igrački kadar kojim raspolaže trener Adnan Jahić. Ipak, dovođenje nekih iskusnih imena poput Nikole Komazeca i Stojana Vranješa, sigurno nije za potceniti, pa bi mogla Sloboda danas biti tvrd orah Veležu.

---------------

Možeš li ti da budeš današnji pobednik i osvojiš put u Katar na Svetsko prvenstvo?

---------------

BOSNA I HERCEGOVINA 1 – 14. KOLO

Petak

Borac Banjaluka – Posušje 2:1 (0:0)

/Piščević 90+1, Zakarić 90+4pen – Boban 90/

Sloga Doboj – Sarajevo 1:0 (0:0)

/Basrak 74/

Subota

Tuzla Siti – Igman 2:3 (0:2)

/Nukić 59, Kuzmanović 69 – Ramić 2, 44, 67/

Široki Brijeg – Željezničar 1:0 (0:0)

/Bagarić 61/

Nedelja

14.30: (6,50) Leotar (3,70) Zrinjski (1,52)

14.30: (1,58) Velež (3,50) Sloboda Tuzla (6,25)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

BiH 1ZrinjskiLeotarVeležSloboda Tuzla

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara