Ksaver Šlager
Ksaver Šlager

U Trstu smo ga dobro upamtili: Šlager za 15.000.000

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.06.19. | 16:34

U Volfzburgu

Džošu Gilavogi, Admir Mehmedi, Janik Gerhard, mladi Elvis Redžbečaj, pa i kapiten Maks Arnold i Feliks Klaus, koji su inače krila, ali mogu da zakrpe i u centralnom delu veze… Reklo bi se da je Volfzburg poprilično dobro pokriven u sredini, ali uprava Vukova očigledno želi još jaču ekipu, pošto će sledeće sezone igrati i u Ligi Evrope. Otud i jedno značajno pojačanje: četovorogodišnji ugovor sa Volfzburgom danas je potpisao austrijski reprezentativac Ksaver Šlager.

Šlager stiže iz Red Bul Salcburga, a mogli ste dobro da ga upoznate na startu Evropskog U21 prvenstva kada je uz Sašu Horvata i Hanesa Volfa bio jedan od najboljih igrača Austrije u pobedi nad Srbijom od 2:0. Razneo je naš vezni red i dokazao klasu što Nemcima očigledno nije promaklo.

Izabrane vesti

Lokalni mediji najavljuju da je Volfzburg zato na sto istresao 15.000.000 evra i 21-godišnjeg Šlagera izdigao na četvrto mesto liste najskupljih austrijskih fudbalera. Skuplji su bili samo Marko Arnautović, Kevin Vimer i Aleksandar Dragović.

S obzirom na već zavidan staž – Šlager je odigrao već 11 utakmica za A tim Austrije, pride je za Salcburg odigrao 67 ligaških mečeva i četiri puta bio prvak zemlje – čini se da je Volfzburg još i dobro prošao.

Šlager je tako postao četvrto pojačanje Volfzburga za narednu sezonu. Prethodno su stigli desni bek Jang Bojsa Kevin Mbabu (9.200.000 evra), levo krilo LASK-a Žoao Viktor (3.200.000) i levi bek Ingolštata Paulo Otavio (1.100.000).

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara