Intervencija Stefana Mitrovića (© Star sport)
Intervencija Stefana Mitrovića (© Star sport)

UEFA odgovorila Portugalcima: Hteli smo VAR, sprečila nas pandemija

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.03.21. | 22:08

Viša sila

Fernando Santoš je rekao kako mu se sudija Dani Makeli izvinjavao, Kristijano Ronaldo je bio toliko besan da je kapitensku traku bacio na travu, Fudbalski savez Portugala je zatražio izuzeće holandskog arbitra i upotrebu VAR tehnologije u nastavku mundijalskih kvalifikacija, a iz Niona kažu – od tog posla nema ništa.

Oglasila se UEFA u nedelju veče povodom kontroverzne završnice utakmice Srbije – Portugal („:2) i nepriznatog pogotka Ronalda u trećem minutu nadoknade. Ne da bi se bavila detaljem kad Stefan Mitrović izbacuje loptu iz gola, već da objasni zbog čega u kvalifikacijama za Prvenstvo sveta 2022. nema upotrebe tehničkog pomagala kakvog je VAR.

Izabrane vesti

Razlog je – viša sila.

UEFA je 2019. predložila FIFA upotrebu VAR tehnoligije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Uticaj pandemije virusa korona na operativne i logističke sposobnosti naveo je UEFA da odloži primenu VAR tehnologije u grupnoj fazi Lige Evrope na sezonu 2021/2022, umesto na ovu sezonu, kao i da povuče predlog da se VAR koristi u evropskim kvalifikacijama za Mundijal 2022“, saopštili su čelnici Evropske kuće fudbala.

Podsetimo, Portugalci su osuli drvlje i kamenje na sudiju Makelija, smatraju da su zakinuti za dva boda, međutim, rezultat sa stadiona „Rajko Mitić“ je upisan i nemoguće ga je menjati.

VAR se nije koristio ni u grupnoj fazi Lige nacija prošle jeseni i zbog toga se do sada nije koristio u utakmicama grupne faze kvalifikacija reprezentacija koje igraju pod okriljem UEFA“, dodaje oranizacija sa sedištem u švakjcarskom Nionu.


tagovi

UEFAVAR tehnologijaKvalifikacije za SP 2022.kvalifikacije za svetsko prvenstvofudbalska reprezentacija Srbijereprezentacija Portugala

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara