Ronaldo (© AFP)
Ronaldo (© AFP)

Ako bi se poštovala pravila, Ronaldo bi bio kažnjen

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.03.21. | 20:29

FIFA je na potezu

Obratili su se Portugalci za pomoć UEFA, a mogla bi da ih stigne kazna FIFA. Zbog nepriznatog gola Kristijana Ronalda u trećem minutu nadoknade meča sa Srbijom, aktuelni prvak Starog kontinenta tražio je od Evropske kuće fudbala da, kao organizator takmičenja na području ovog dela sveta, u nastavak mundijalskih kvalifikacija omogući upotrebu VAR tehnologije, međutim, kad bi se striktno gledala pravila Navigatori bi mogli u narednom periodu da budu lišeni prve zvezde reprezentacije.

Španski mediji preneli su informaciju da kako postoji šansa da se Ronaldo nađe na udaru Disciplinskog pravilnika FIFA, usled ponašanja u završnici susreta na stadionu „Rajko Mitić“. Nezadovoljan što sudija Dani Makeli nije video da je lopta prešla gol-crtu pre intervencije Stefana Mitrovića, as Juventusa je jurio po terenu pomoćnog arbitra Marija Diksa, protestvovao u pravcu glavnog delioca pravde, u besu bacio kapitensku traku, povrh svega ljutito napustio teren pre nego što je utakmica zvanično bila gotova.

Izabrane vesti

Upravo mu to ponašanje stavlja na teren, te Španci najavljuju da bi FIFA mogla, mirne duše, da posegne za Članom 11. Disciplinkog prvailinika, jer je Kristijano prekršio pravila fer-pleja i uvrediljivo se ponašao prema akterima utakmice.

Savezi i klubovi, njihovi igrači, zvaničnici ili bilo koji drugi članovi osoblja dužni su da poštuju pravila igre, Statut FIFA, njene direktive, smernice i cirkuilarne poruke, u skladu sa principima lojalnosti, fer-pleja i integriteta igre“, stoji u famoznom Članu 11.

U nastavku se napominje da bilo koja osoba koja diskredituje fudbal ili FIFA potpada pod eventualne sankcije, zbog čega i jedan od najuticajnijih medija u Španiji, madridski As, navodi da bi Kristijano Ronaldo mogao da bude kažnjen. Razlog: nepoštovanje fer-pleja i ponašanje suprotno pravilima.

Tako je na papiru. Praksa je pokazala da šanse za tako nešto nisu baš velike. Posebno ako bi bile uporene protiv takvog asa kakav je Kristijano Ronaldo i aktuelnog vladara Evrope, Portugala. Čak i ako bi bio kažnjen izvesno bi sankcija istekla do 14. novembra i poslednjeg kola kvalifikacija kad Srbija gostuje prvom favoritu Grupe A.

As čak dodaje da bi pre trebalo kazniti sudiju Makelija, što nije priznao gol, nego Ronalda što se zbog tog propusta bunio.


tagovi

Kristijano Ronaldoreprezentacija PortugalaFIFAKvalifikacije za SP 2022.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara