(Star sport)
(Star sport)

UEFA odredila šešire za narednu Ligu nacija: Srbija u poslednjem, opet možemo na Mađare i Švajcarce

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.12.23. | 21:44

Dva tima prolaze, uvedeno četvrtfinale za plasman na završni turnir

O utiscima može da se raspravlja, ali činjenice su neoborive. One pokazuju da je Srbija vezala dva plasmana na veliko takmičenje, bila je u Kataru, biće i u Nemačkoj, a osim što je igrala na Mundijalu i posle 24 godine će na Prvenstvu Evrope, zabeležila je prelaz u A diviziju Lige nacija. Tamo će se takmičiti sa najjačim selekcijima na teritoriji Starog kontinenta.

Još se ne zna s kim, ali se zna da će naredni žreb sačekati u poslednjem šeširu kad su budu kreirale grupe za četvrto izdanje Lige nacija. UEFA je tokom ponedeljka formirala sastav šešira za sledeće nadmetanje i smestila Orlove u društvo Izraela, Bosne i Hercegovine i Škotske. Očekivano, reč je o timovima koji su se iz B divizije vinuli u elitni rang.

Izabrane vesti

Šeširi su formirani na osnovu učinka u prethodnom izdanju Lige nacija i izgledaju ovako:

Prvi šešir: Španija, Hrvatska, Italija, Holandija;

Drugi šešir: Danska, Portugal, Belgija, Mađarska;

Treći šešir: Švajcarska, Nemačka, Poljska, Francuska.

Četvrti šešir: Izrael, Bosna i Hercegovina, Srbija, Škotska.

Iz priloženog se vidi da bismo, kao u tek okončanim kvalifikacijama za EP mogli na Mađarsku ili na stare znance sa Mundijala, Švajcarce, dok koja god reprezentacija da nam „zapadne“ iz prvog šešira garantovana su uzbuđenja.

Sastavi grupa će biti poznati posle žreba zakazanog za 8. februar 2024. u Parizu, gde će istog dana biti upriličen i Kongres UEFA.

Mečevi četvrtog izdanja Lige nacija će biti na programu tokom jeseni naredne godine, a velika izmena u odnosu na dosadašnja izdanja je da će prva dva tima proći grupu. Dosad su četiri pobednika obezbedila plasman na završni turnir, a sad se uvodi četvrtfinale (igra se u martu 2025), čiji pobednici će se boriti za trofej, koji je trenutno u vlasništvu Španije.

Srbija je u prvom izdanju Lige nacija bila pobednika grupe C i plasirala se u viši rang, u naredna dva bila u B društvu, odakle je tokom 2022. u grupi sa Norveškom, Slovenijom i Švedskom napredovala do A divizije.



tagovi

fudbalska reprezentacija SrbijeUEFALiga nacijaOrlovi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara