Crvena zvezda - Jang Bojs (©MN Press)
Crvena zvezda - Jang Bojs (©MN Press)

UEFA opet kaznila Zvezdu: Protiv Lajpciga kapacitet Marakane manji za 10.000 mesta

Vreme čitanja: 2min | pon. 16.10.23. | 18:55

Kažnjen i TSC

Crvena zvezda se ponovo našla na tapetu disciplinaca Evropske fudbalske federacije. Gotovo da nema sezone da crveno-beli ne dobiju makar jednu kaznu: od izbacivanja iz međunarodnih takmičenja, preko novčanih i delimičnog zatvaranja tribina, pa do igranja pred kompletno praznim stadionom.

Ovaj put, Disciplinska komisija UEFA odlučila je da kapacitet stadiona Rajko Mitić 7. novembra, kada u Beogradu u okviru 3. kola Lige šampiona gostuje RB Lajpcig, bude umanjen za 10.000 mesta. Kao i da Crvena zvezda mora da plati 62.000 evra.

Izabrane vesti

Zatvaranje dela tribina je zbog diskriminatorskog ponašanja navijača Crvene zvezde tokom utakmice sa Jang Bojsom (nije precizirano o čemu se konkretno radi). Iz istog razloga klub će morati da plati 40.000 evra, a zbog zakrčenih prolaza na tribinama još 22.000.

I TSC će morati da umanji kapacitet svog stadiona za 1.000 mesta kada u 3. kolu Lige Evrope, 26. oktobra, u Bačkoj Topoli bude gostovao Frajburg, takođe zbog diskriminatorskog ponašanja navijača (ni u ovom slučaju nije navedeno šta je konkretno u pitanju) tokom utakmice protiv Olimpijakosa, a debitant u grupnoj fazi UEFA takmičenja platiće i kaznu od 10.000 evra.

Crvena zvezda će u narednom kolu Lige šampiona igrati protiv Lajpciga u gostima, 23. oktobra, a potom Nemci dolaze u Beograd. S obzirom na posetu za utakmicu sa Jang Bojsom, kada je na stadionu bilo 52.000 gledalaca, sigurno je da bi tribine Marakane bile prepune i protiv atraktivnog rivala iz Bundeslige. Ipak, moraće crveno-beli da zatvore pojedine delove stadiona.

Imajući u vidu kapacitet Zvezdinog stadiona, smanjivanje kapaciteta mnogo je drastičnije po TSC, na čiji stadion staje tek 4.500 ljudi. Dodatni problem Topolčanima mogla bi da stvori činjenica da su paketi ulaznica za mečeve Lige Evrope brzinski rasprodati, pa sada treba odrediti koji deo stadiona će biti zatvoren i kako nadoknaditi ukoliko se dogodi da neko sa kupljenom ulaznicom ne uspe da uđe na TSC arenu.


tagovi

Disciplinska komisija UEFAUEFAFK Crvena zvezdaLiga šampionaRB Lajpcig

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara