Eksplozija u Sderotu (©AFP)
Eksplozija u Sderotu (©AFP)

Uefa suspendovala fudbal u Izraelu, dva Makabija verovatno na Kipru

Vreme čitanja: 1min | čet. 19.10.23. | 15:14

Evropska kuća fudbala takođe je odlučila da se utakmica između Belgije i Švedske neće nastaviti posle terorističkog napada u Briselu

Dalo se naslutiti, sada je i zvanično. Uefa je donela dve jedine moguće logične odluke. Pod broj jedan: zabranila da se evropske utakmice do daljeg igraju u Izraelu. I pod dva: odlučila da rezultat sa poluvremena utakmice između Belgije i Švedske – prekinute zbog terorističkog napada i ubistva dva gostujuća navijača u Briselu – prizna kao konačan.

Ni jednima ni drugima svakako nije bilo do fudbala posle svega, a kako su Belegijanci već otišli na Evropsko, dok Šveđani svakako neće, nije bilo potrebe da se bilo ko maltretira. Jedino što je Belgija mogla da pobedom već sada obezbedi status pobednika grupe i mesto u prvom šeširu na žrebu, dok će ovako to morati da “overi” protiv Azerbejdžana.

Izabrane vesti

Šte tiče izraelskih klubova, i oni su bili svesni da im druge nema, da će morati u privremeno izgnanstvo. Pretpostavlja se na Kipru od čijeg je saveza već tražena dozvola za Makabi Haifu i Makabi Tel Aviv.

Zaostale utakmice, Haife sa Viljarealom, a Makabija sa Zorjom, igraće se 6. decembra, odnosno 25. novembra. Makabi Haifa je pak odustao od učešća u Ligi šampiona za mlade, pa će praška Sparta dalje bez borbe.


tagovi

Makabi Tel AvivMakabi Haifa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara