(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

UEFA udara na ideju FIFA: Super Liga nacija zajedno sa Južnoamerikancima

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.10.21. | 10:57

Umesto Mundijala na svake dve godine

Krenula je FIFA u prilično jaku kampanju da napravi revoluciju u fudbalu i odluči da se Svetska prvenstva igraju na svake dve godine. Iako je poveliki broj protivnika te zamisli. Štaviše, utisak je da ih je mnogo više nego pristalica te promene.

Ali, FIFA neće imati UEFA uz sebe u toj nameri. Sa Starog kontinenta stiže najviše glasova protiv promena, a Gazeta delo Sport i brazilski sajt UOL otkrili su da Evropska fudbalska asocijacija ima još jedan razlog da ne ide niz dlaku Svetskoj asocijaciji. Razlog je drugi projekat koji je pripreman u tajnosti, a koji će UEFA probati da progura i koji se nikako neće svideti FIFA.

Izabrane vesti

Plan skovan u Nionu je da se osnuje Super Liga nacija, u kojem će igrati četiri najbolje evropske reprezentacije iz Lige nacija sa četiri najbolje iz Južne Amerike po plasmanu sa Kupa Amerike. To bi takmičenje palo u “neparnim” godinama, između Svetskog i Evropskog prvenstva, igralo bi se na svaka četiri leta, a očekuje se da bi izazvalo veliko interesovanje publike širom sveta, jer bi se na okupu našli neki od najboljih igrača planete.

Prognozziraj derbije i osvoji 100.000 dinara!

Južnoamerikanci su više nego voljni da igraju u tom novom takmičenju, jer se godinama žale na problem da ne mogu da zakažu jake prijateljske utakmice sa evropskim selekcijama čak ni kada se spremaju za Svetsko prvenstvo.

UEFA i KONMEBOL su nedavno u Londonu otvorili zajedničku kancelariju, upravo da bi koordinasali što bolju saradnju i pripremali zajedničke projekte, a prvo je već na pomolu.


tagovi

UEFAConmebolLiga nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara