(©Reuters)
(©Reuters)

Ugo, sine, šta to napravi?! Velika glupost mladog golmana Flamenga i loše odluke Rožerija Senija za novu pobedu Sao Paula na Marakani (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 12.11.20. | 03:51

Drugoligaš tukao lidera Brazileirao u gostima - 1:0

Pet puta je Rožerio Seni vodio svoje ekipe protiv Fernanda Diniza - nijednom nije uspeo da ga dobije. Nije mu to pošlo za rukom ni u šestom pokušaju. Mada je noćas debitovao na klupi najmoćnijeg i najpopularnijeg kluba Brazila: Flamengo - Sao Paulo 1:2! Za drugi vezani poraz aktuelnog šampiona na Marakani od velikog rivala i sve to u desetak dana. Jasno je da uoči revanša na Morumbiju Trikolori preuzimaju ulogu favorita za prolaz u polufinale, iako u brazilskom kupu sve do finala gol u gostima nema "specijalnu vrednost".

Svakako da Seniju nije bilo lako uoči noćašnjeg okršaja. Dočekao je najveći korak u trenerskoj karijeri, preuzeo rubro-negre, međutim namestilo mu se da debituje protiv kluba svog života. Protiv Sao Paula za koji je igrao pune 23 godine i zabeležio preko 1.200 nastupa. Bez obzira na tu činjenicu Seni je samouvereno najavljivao bolji i konkretniji Flamengo, ohrabrio se i poručio da će tim pod njegovom komandom igrati kao nekad pod Žoržom Žezusom. A ako je suditi po prvoj utakmici - neće to ići baš tako lako.

Izabrane vesti

U junaka je iznikao mladi napadač Sao Paula Brener, dvostruki strelac. Dok uloga tragičara bez sumnje ide mladom golmanu Flamenga Ugu Sozi koji je morao na teren pošto se u 56. minutu povredio veteran Dijego Alves. Čim je kročio na travu Marakane Soza se suočio sa situacijom "jedan na jedan" i - odbranio. Golmani umeju da kažu kako im čitava partija ponekad zavisi od te prve intervencije, međutim, mlađanom Ugu je spaseni pogodak (a sve pri rezultatu 1:1) izgleda previše napumpao samopouzdanje. U 88. minutu bespotrebno je krenuo da dribla Brenera, ovaj ga lako pročitao i to je - 1:2.

Fernando Diniz nije odustao od taktike koja mu je donela ubedljivu pobedu protiv Flamenga u Brazileirau (4:1). Povučeno, pažljivo, s puno "specijala" u defanzivi. Flamengo napada i ređa šanse - Sao Paulo pogađa. Tako je bilo pre 11 dana. Sličan scenario gledali smo i noćas, s tim što je ovoga puta Dinizov tim došao do vođstva. Gabrijel je lepo uposlio 20-godišnjeg Brenera, ovaj pobegao odbrani i lako savladao Alvesa za 0:1. Igrao se 47. minut.

Zanimljivo, bio je to prvi gol za ovog momka u sezoni koji je postigao, a da je imao više od jednog kontakta s loptom?!

Flamengo je uzvratio ekspresno. Ni pun minut nije trajala prednost gostiju. Bruno Enrike je poslao divan pas kroz srce odbrane koja je pucala, sve je to lepo ispratio najbolji strelac Flamenga Gabrijel Barbosa, imao vremena da se namesti i da prebaci golmana Tijaga Volpija - 1:1.

Uslediće kljuični minuti za dalji razvoj situacije. Povreda Dijega Alvesa nije proizvela samo direktan problem iz kog je proizašla ona greška njegove zamene u 88. minutu, nego će ta duga pauza dok mu se ukazivala pomoć doslovce ubiti utakmicu. A Flamengo je taman bio uhvatio ritam i krenuo da melje. Pa onda i jedna dosta loša procena Rožerija Senija koja će mu sigurno biti zamerena. Odlučio je da u 69. minutu sa terena povuče rovitog Gabigola - ovaj odmah pokazao da je nezadovoljan izmenom i da je mogao da nastavi - i što je još gore da u igru uvede klasičnog zadnjeg veznog, Tijaga Maiju.

Od najpotentnije navale Brazila Seni je u tom trenutku napravio jalovu i tromu družinu koja do kraja meča jedva da je jednom opasno pripretila Volpiju. S druge strane, Sao Paulo je oberučke prihvatio poklon Uga Soze i stigao do velikih 2:1.

Rožeriju Seniju na debiju je presudio momak kog je baš on otkrio dok je radio na Morumbiju - Brener. I ponovo je dao gol tako što je imao više od jednog kontakta s loptom. Tek drugi put u sezoni. Tek drugi gol na takav način od 17 koliko ih je postigao...

U poslednjem meču noćas ozbiljno iznenađenje. Drugoligaš Amerika Mineiro kao gost je tukla lidera brazilskog šampionata Internasional i to na njegovom terenu. Gol odluke postigao je Rodolfo u 13. minutu meča.

KUP BRAZILA - ČETVRTFINALE

prve utakmice

Sreda

Palmeiras - Seara 3:0 (3:0)

Kujaba - Gremio 1:2 (1:2)

Četvrtak

Flamengo - Sao Paulo 1:2 (0:0)

Internasional - Amerika Mineiro 0:1 (0:1)


tagovi

BrazilKup BrazilaRožerio Seni

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara