Filip Ugrinić u vazdušnom duelu sa Mirkom Ivanićem (Star Sport)
Filip Ugrinić u vazdušnom duelu sa Mirkom Ivanićem (Star Sport)

Ugrinić namignuo Srbiji, Švajcarska ga nije zvala, ali uskoro kreće u napad

Vreme čitanja: 2min | pet. 06.10.23. | 17:13

Mladi vezista u fokusu javnosti nakon gola na Marakani protiv Crvene zvezde, za sada nema indicija da će Srbija i selektor Dragan Stojković napraviti konkretan potez

Na nesreću Crvene zvezde Filip Ugrinić zablistao je u Beogradu, početkom drugog poluvremena zatresao mrežu domaćina za 1:1 i bio jedan od najuticajnijih faktora što se Jang Bojs u Bern vratio sa bodom. Iako je 24-godišnjak prošao većinu mlađih selekcija Švajcarske (od U-18 do U-21), činjenica da ima srpske korene i da su mu roditelji iz aleksandrovačke Župe, te da poseduje srpsko državljanstvo, nametnuli su pitanje srpskim novinarima o potencijalnom nastupu za Orlove.

Izabrane vesti

"Postoji želja da igram za Srbiju. Za sada nisam čuo (o pozivu Srbije). Za sada se samo Švajcarska javila. Videćemo kako će ispasti. Nije samo na meni. Treba videti postoji interesovanje sa obe strane, јеr se trenutno interesuje samo Švajcarska", objasnio je pre dva dana u miks zoni stadiona Rajko Mitić i suštinski namignuo Srbiji, pozvao je da napravi korak.

Novi spisak A reprezentacije Švajcarske za oktobarske okršaje sa Izraelom u gostima i Belorusijom kod kuće je osvanuo, a na njemu se nije pojavilo ime Filip i prezime Ugrinić. Švajcarska jeste lider grupe I u kvalifikacijama za Euro 2024. godine sa 14 bodova, dva više od Rumunije i tri boda suficita u odnosu na Izrael. Ipak, selektor Murat Jakin nije želeo da rizikije sa pozivima za novopridošlice, već je bio rešen da u Tel Aviv krene isključivo sa proverenim snagama.

Međutim, da Ugrinićeve reči iz Beograda, da postoji interesovanje Švajcarske, imaju čvrstu potporu, pokazao je i Murat Jakin.

"I dalje smo zainteresovani da Ugrinić postane reprezentativac Švajcarske. Svakako se nalazi u našim planovima", nije dužio Jakin na konferenciji, a reči selektora dopunio je ugledni švajcarski Blick: "Ukoliko 24-godišnjak nije u potpunosti siguran kakvu odluku da donese, Jakin će ponovo razgovarati sa njim i pokušati da ga ubedi."

Da mu karijera ide uzlaznom putanjom, Ugrinić je pokazao transferom iz Lucerna u Jang Bojs pretprošlog leta koji je klubu iz rodnog mu grada u kasu uneo 2.000.000 evra. U debitantskoj sezoni za Jang Bojse odigrao je 37 mečeva uz tri postignuta i sedam nameštenih golova, dok u aktuelnoj na 12 nastupa u svim takmičenjima može da se pohvali sa po tri pogotka i tri asistencije.

Selektor Dragan Stojković Piksi je krajem 2022. godine ubedio Lazara Samardžića da prikloni Srbiji iako je rođen u Nemačkoj, a šansu za debi dao mu je krajem marta meseca protiv Litvanije. Ako želi da ojača vezni red još jednim perspektivnim mladim igračem iz dijaspore, moraće selektor i Fudbalski savez neće smeti mnogo da čekaju jer Švajcarci imaju plan i spremni su da ga realizuju u bliskoj budućnosti.


tagovi

Filip Ugrinićreprezentacija Švajcarskefudbalska reprezentacija SrbijeMurat Jakin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara